KİŞİLİK ÇÖZÜMLEMELERİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KİŞİLİK ÇÖZÜMLEMELERİ
Abone ol
"Güçlü kişilik sahibi kişi kendisine acımaz. Güçlü ve sağlam kişilikler kötü anıları ve travmaları bir eksiklik, bir kusur olarak sırtlarında taşımazlar. Çünkü taşırsa belini büker, çökertir onu. Fakat kötü geçmiş üzerinde büyük gelecekler inşa edebilir. Bu anlamda kendine acımaz, çünkü kendine acıma, dünyanın en kötü duygusudur."

Bir insanı diğerinden ayıran şey kişiliğidir. Kişilik insanın en önemli özelliğidir. Şöyle bir anafor ile izah edeyim ne demek istediğimi.

Diyelim ki “Kişilik” bir olsun, kazanımlar bu birin arkadında dizilen sıfırlar olsun. Kazandığımız her şey bu birin akasında biriken sıfırlar olarak dizilsin. Kişiliği, yani biri yazalım. Diyelim ki okudunuz, o zaman birin arkasına bir sıfır eklediniz, on olur; mezun oldunuz, bir sıfır daha ekleyin birin arkasına, yüz olur. Evlendiniz bir sıfır daha ekleyin on bin oldu, çocuğunuz oldu, bir sıfır daha yüzbin oldu, para kazandınız, bir milyon oldu. Evlendiniz , bir sıfır daha; arabanız oldu bir sıfır daha.. Bu böyle sürüp gider.

Diyelim arabanız olmadı, bir sıfır silin ne olur, bir sıfır eksik oldu o kadar, biraz para kaybettiniz bir sıfır daha atın, gene zenginsiniz. Ama biri kaldırın, sıfırların hiç bir değeri kalmaz. İşte kişilik de böyledir. Diğer her şey onunla değer kazanır, para pul, mevki makam; eğer kişilik yoksa ev, araba, para pul bir işe yaramaz. Bunları anlamlı ve değerli kılan kişiliktir.

Peki güçlü ve sağlam bir kişilik hangi özelliklere sahiptir?

Bir kere herşeyden önce güçlü bir kişilik ve sağlam bir karekter kendisini tanıyan ve daha da önemlisi kendisi ile tanışan kişiliktir. Bu gelişmeye, değişmeye, yenilenmeye açık olmak demektir.

Güçlü kişilik sahibi kişi kendisine acımaz. Güçlü ve sağlam kişilikler kötü anıları ve travmaları bir eksiklik, bir kusur olarak sırtlarında taşımazlar. Çünkü taşırsa belini büker, çökertir onu. Fakat kötü geçmiş üzerinde büyük gelecekler inşa edebilir. Bu anlamda kendine acımaz, çünkü kendine acıma, dünyanın en kötü duygusudur.

Güçlü ve sağlam karekter hayatı, dünyayı ve sokağı olduğu gibi kabul eder, düzenlemeye çalışmaz. Kalıba sokmaya çalışmaz. Sorunlardan korkmaz, onların üstesinden gelmeye çalışır. Anne babaların ısrarla çocuklarını sorunsuz bir yaşama alıştırmaları ve onlar için sorunsuz bir yaşam hazırlamak onlara yapılacak en büyük kötülüktür. Çünkü sorunsuz bir yaşam yoktur, bugün değilse yarın mutlaka sorunlarla karşılaşacaklardır ve insan ancak sorunlarla karşılaştığında kendini tanır, sorunlarla baş ettikçe kendini geliştirir. Bu nedenle önemli olan hayatta hiç düşmemek değil, düştükten sonra yeniden ayağa kalkmasını bilmektir ve başarmaktır.

Diğer bir şey de genellikle diğer insanların hakkımızda ne düşündüğünü önemsemek ve kafaya takmaktır. Diğer insanların seninle ilgili ne düşündüğünü önemseme, onları kontrol etme, yönlendirme..Sen inandığın yolda dimdik yürü, isteyen istediğini düşünsün ve söylesin, bu seni etkilememeli.

Ve sağlam bir kişilik olarak bir nehir gibi ol, her zaman akmaya, yaşamaya devam et. Nehrin debisi yer yer azalıp artabilir, bazı yerlerde önü kesilebilir, önüne büyük engeller, keskin virajlar çıkabilir, önemli olan akmaya devam etmektir.


Van'da 28 Eylül günü (dün) hayatını kaybedenlerÖnceki Haber

Van'da 28 Eylül günü (dün) hayatını kayb...

Döviz ve altında vergi, TL'de stopaj indirildiSonraki Haber

Döviz ve altında vergi, TL'de stopaj ind...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar