Katar Dünya Kupası'nda protestoları destekleyen İranlılar, rejim yanlılarının hedefinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Katar Dünya Kupası'nda protestoları destekleyen İranlılar, rejim yanlılarının hedefinde
Abone ol
İran'ın Galler'le oynadığı Katar Dünya Kupası'ndaki ikinci maçında rejim yanlıları ile protestoları destekleyen İranlı taraftarlar arasında sorunlar yaşandığı ifade edildi. 

Vanmed Spor Servis - BBC'nin aktardığına göre protestoları destekleyen bazı taraftarlar bayraklarının ellerinden alındığını söylerken, bazıları da kendilerine bağırıldığını ve tacize uğradıklarını aktardı. 

Öte yandan Katar'da stadyuma girişlerde güvenlik görevlerinin üstünde rejim karşıtı sloganlar bulunan tişört ve diğer eşyalara el koyduğu belirtildi.

Ahmad Bin Ali Stadyumu'nda bazı İranlı taraftarlar, salladıkları 'İslam Devrimi'nden önce kullanılan İran bayrağının ellerinden zorla alındığını ifade etti.

İran'da 3 aydır devam eden protestoların sembol sloganlarından "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganını taşıyan kıyafetler giyen taraftarlar da sözlü tacize uğradıklarını söyledi.

Koluna ve göğsüne protestolarda öldürülen kişilerin isimlerini yazan bir taraftar, rejim yanlısı İranlıların şikayeti üzerine Katarlı güvenlik görevlilerinin isimlerin silinmesini istediğini iddia etti. Başka bir kadın da üzerinde Mahsa Amini'nin fotoğrafı bulunan bir tişörtle stadyuma alınmadığını iddia etti.

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle" ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesiyle başlayan rejim karşıtı protestolar, 3. ayında yaygın olarak devam ediyor.

Kaynak:T24


Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü: İstanbul'da kadına müdahale Van'da karanfilÖnceki Haber

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gü...

Suriye'deki ABD üssüne 2 roket atıldıSonraki Haber

Suriye'deki ABD üssüne 2 roket atıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar