İtalyan mutfağını Van’a taşıyan Makaronix gençlerin vazgeçilmez mekânı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İtalyan mutfağını Van’a taşıyan Makaronix gençlerin vazgeçilmez mekânı oldu
Abone ol
İtalyan mutfağına özgü yemeklerin yapıldığı Makaronix isimli lokanta üretilen yemeklerin lezzeti, uygun fiyatı ve iş yerinin nezih ortamıyla Van’da özellikle gençlerin ve öğrencilerin vazgeçilmez mekanı oldu. Makaronix, aynı zamanda vejeteryanların ve glütensiz yiyecek arayanların da uğrak yeri.

Vanmed (Van) - 2019 yılında İpekyolu ilçesi Ezberciler İş Merkezi arkasındaki Yıldız 1. Sokak’ta açılan ve İtalyan mutfağına özgü makarna yemeklerinin üretildiği Makaronix, Van’da giderek marka haline geliyor.

Fiyatlar uygun

Bölgede sadece Van’da İtalyan mutfağına özgü yemeklerin üretildiği Makaronix’te farklı sos ve katkı maddeleriyle 13 çeşit makarna yemeği yapılıyor. Et yemeği üretilen lokantalardaki yüksek fiyatlara karşın Makaronix’te yemek fiyatları 45 TL ile 70 TL arasında değişiyor. Yemeklerin yanında yoğurt, ekmek, salata, turşu ve kızarmış patates servisi de yapılıyor.

Müdavimleri gençler ve öğrenciler

İşyerini daha çok öğrenciler ve gençler dolduruyor. Son zamanlarda giderek tanınan işyerinden esnaflar da sıklıkla sipariş veriyor. Öğrenciler dışında aileler de çocuklarıyla lezzetlerden faydalanıyor. Makaronix’in diğer bir özelliği de vejeteryanlara imkan yaratması. Bu nedenle işyerinin bir diğer müdavimleri de vejeteryanlardan ve glütensiz yiyecek arayanlardan oluşuyor.

Makaronix’in maskotu Van kedisi

Makaronix’in ilk ziyaretçisi ise Pakize isimli Van kedisi. Mekânın adeta maskotu gibi… İşyeri çalışanları, farklı göz renkleriyle ilgi odağı olan kedinin sabah erkenden kapıya dayandığını söylüyor. İşyeri sahibi, “Sabah 10.00 gibi işyerine geldiğimi biliyor, yakın bir yerde bekliyor, aracımı gördüğü gibi hemen harekete geçiyor. Çok sempatik. Tavuk eti pişirip veriyorum, müşteriler fotoğrafını çekiyor, gidiyor acıktığında tekrar geri geliyor” dedi.

Patent başvurusu yapıldı

Makaronix için ayrıca patent başvurusunda bulunulduğu belirtildi. İşyeri sahibi, Van’da bir marka haline gelen ve en fazla aranan mekân haline gelen “Makaronix” ismi için patent başvurusunda bulunduklarını ve işyerini daha da ulaşılabilir hale getireceklerini söyledi.

Makaronix’in iletişim telefonları:

0543 404 1672 - 0541 939 0023
 

Haber: Mehmet Güler


"Cennetin Karanlığı" kitapçılardaÖnceki Haber

"Cennetin Karanlığı" kitapçılarda

Pakistan, İran topraklarındaki 'milis hedefleri' vurduSonraki Haber

Pakistan, İran topraklarındaki 'milis he...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar