İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtı başladı
Abone ol
İsrail-Hamas arasında başlayan savaş 8'inci gününe girdi. İsrail'in, Gazze Vadisi'nin kuzeyindekilerin 24 saat içinde güney Gazze'ye gitmesini duyurmasının ardından, 7'nci günde Gazze'ye yönelik kara harekâtı başladı. İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları da devam ediyor.   

Vanmed Haber Merkezi - Sınır Tanımayan Doktorlar'ın açıklamasına göre, İsrail güçleri, El Awda Hastanesi'ne bölge saati ile sabah 6.00'ya kadar hastanenin boşaltılması gerektiğini söylemişti.

İsrail ordusunun kara harekâtına başlamasının ardından televizyonda bir açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, "Düşmanlarımızı benzeri görülmemiş bir güçle vuruyoruz. Bunun sadece başlangıç ​​olduğunu vurguluyorum" demişti.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Jonathan Conricus, sabahın ilk saatlerinde verdiği harekât hakkındaki brifingde "Amacımız çok açık. Bu savaşın nihai amacı Hamas'ı ve askeri kabiliyetlerini ortadan kaldırmak ve durumu temelden değiştirmektir; böylece Hamas bir daha asla İsrailli sivillere ya da askerlere zarar veremeyecektir" dedi. 

İsrail ordusu, 8. günün ilk saatlerinde, "bir insansız hava aracının ülkeye sızmaya çalışmasına karşılık Hizbullah'a ait bir hedefi vurduğunu" duyurdu. İsrail'in, denizden düzenlediği saldırıların Gazze sahilini vurduğu ve bir mülteci kampında çatışma çıktığı da bildirildi.

Kaynak:T24


Çocuklardan imrendiren etkinlik: "Van Gölü nefesimizdir" deyip kıyı temizliği yaptılarÖnceki Haber

Çocuklardan imrendiren etkinlik: "Van Gö...

Gazeteci yazar Necmettin Salaz hayatını kaybettiSonraki Haber

Gazeteci yazar Necmettin Salaz hayatını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar