İşitme ve görme engelliler için koronavirüs videosu hazırlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşitme ve görme engelliler için koronavirüs videosu hazırlandı
Abone ol
Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) tarafından, koronavirüs konusunda işitme ve görme engellileri bilgilendirmek amacıyla ses betimlemeli, işaret dilli ve alt yazılı iki ayrı video hazırlandı. VİED, aynı amaçla broşür de dağıtıyor.

Van’da, işitme engelliler ve aileleriyle ilgili çalışmalar gerçekleştiren VİED, koronavirüs konusunda bilgilendirme amaçlı yeni bir çalışma yaptı.

VİED, bu kez işitme ve görme engellilere yönelik koronavirüs konusunda bir farkındalık çalışması başlattı. 

KORONAVİRÜS VİDEOLARI HAZIRLANDI

VİED, koronavirüs konusunda işitme engellileri bilgi sahibi etmek amacıyla 2 ayrı video hazırladı.
Bir videoda, “Koronavirüs nedir, korunma yolları nelerdir?” başlığı altında seslendirme, işaret dili ve alt yazı ile bilgilendirme yapılırken, ikinci videoda ise, “Koronavirüs belirtileriniz varsa ne yapmalısınız?” sorusuna cevaplar veriliyor. 

BİLEĞİYLE ERİŞEBİLİRLİĞİ ARTIRMAK…

VİED Temsilcisi Filiz Yörükoğlu, yaptıkları çalışmayı “bilgiye erişebilirliği artırmak” olarak niteledi.

Videoların AB programı kapsamında hazırlandığını belirten Yörükoğlu, şöyle dedi:
“Bu çalışmayı sağır ve işitme engelli bireylerin salgın döneminde bilgiye erişilebilirliğini artırmak ve bilgiye erişimlerini sağlamak için hazırladık. Çalışmamız, ‘Sivildüşün AB Programı’ kapsamında desteklendi. Sağır ve işitme engelli bireylerin salgın ve bu gibi durumlarda bileğiyle erişememekten kaynaklı sorunlar yaşadıklarını biliyoruz. VİED tüm çalışmalarının erişilebilir olmasını önceler. Bu bağlamda sağır, işitme engelli ve görme engelli bireyler için sesli betimlemeli, alt yazılı ve işaret dili çevirisi olan videolar hazırladık.” 

BROŞÜR BASILDI

Çalışma kapsamında broşür de basıldığını ifade eden Yörükoğlu, şunları söyledi:

“Çalışmalarımıza diğer engel gruplarının da erişimini sağlamak için kolay okunur versiyonla el broşürleri basımı yapıldı. Çalışma tüm Türkiye’de alanda çalışan sağır ve işitme engelli STK’lara ulaştırılacak ve salgın gibi engellilerin daha çok dezavantaj yaşadıkları dönemlerde faydalanmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz.” 

“KURUMLAR İSTERSE VEREBİLİRİZ”

Erişebilirliği artırmak ve daha geniş bir kesime ulaştırmak için kurum ve kuruluşlara talep etmesi durumunda videoları ücretsiz olarak sağlayabileceklerini belirten Yörükoğlu, şunları kaydetti:

“Erişilebilirlik haktır. Bu bağlamda Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği olarak tüm çalışmalarımızı da bileğiyle edilebilirliğin hak olduğu düşüncesiyle yapıyoruz ve şimdiye kadar çalışmalarımızı bu yönde ilerlettik. Kurum ve kuruluşların da çalışmamızdan faydalanmalarını sağlamak için girişimlerde bulunduk. Bu bağlamda destek isteyen kuruluşlara ücretsiz broşür ve videolarımızın paylaşımını yapacağız.” 

Özel Haber: Adil Harmancı Prestij


Van Valisi Bilmez: Van'ın en önemli sorunu istihdamÖnceki Haber

Van Valisi Bilmez: Van'ın en önemli soru...

Kargodan 95 kilo uyuşturucu çıktı, 1 kişi tutuklandıSonraki Haber

Kargodan 95 kilo uyuşturucu çıktı, 1 kiş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar