İran sınırı insan kaçakçılarına serbest turizme-ticarete yasak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İran sınırı insan kaçakçılarına serbest turizme-ticarete yasak!
Abone ol
Mehmet GÜLER - İran'ın Van'a açılan Kapıköy Sınır Kapısı pandemi nedeniyle aylardır insan ve araç geçişine kapalı bulunurken, her gün onlarca mülteci pandemi dinlemeden insan kaçakçıları tarafından sınırdan geçirilebiliyor.

Van ve bölge ekonomisi için önemli ticaret kapılarından biri olan Van'ın İran sınırında bulunan Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı, pandemi nedeniyle yaklaşık 7 aydır insan ve araç geçişine kapalı bulunuyor.

Aynı kapının yakınlarında ise günde onlarca, bazen yüzlerce mülteci insan kaçakçıları tarafından sınırdan geçirilebiliyor.

Bugün de insan kaçakçıları tarafından sınırdan geçirilen 210 göçmen Van’ın Erciş ilçesinde yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi görevlileri tarafından Erciş ilçesinde şüphe üzerine durdurulan E.K. idaresindeki tırda arama yapıldı.

Aramada, tırın dorsesinde saklanan 18’i çocuk, 11’i kadın 170 Afganistan, 26 Pakistan, 9 Irak, 4 Bangladeş ve 1 Özbekistan uyruklu mülteci yakalandı. 

Tır şoförü gözaltına alınırken, mültecilerin de İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecekleri belirtildi.

Bir süre önce yine büyük bir grup halinde kente giriş yapan mülteciler tekne ile batı illerine gitmek isterken Van Gölü'nde alabora olup 60'tan fazlası hayatını kaybetmişti.


Lösemili 3 yaşındaki çocuk kan desteği bekliyorÖnceki Haber

Lösemili 3 yaşındaki çocuk kan desteği b...

Mesut Yılmaz hayatını kaybettiSonraki Haber

Mesut Yılmaz hayatını kaybetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar