İran, şampiyon güreşçiyi idam etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İran, şampiyon güreşçiyi idam etti
Abone ol
İran'da şampiyon güreşçi Navid Afkari 2018 yılındaki hükûmet karşıtı protestolarda bir güvenlik görevlisini öldürdüğü gerekçesi ile idam edildi.

Fars eyaleti adalet müdürlüğünden yapılan açıklamada idam cezasının kurbanın ailesinin ısrarının ardından yürürlüğe sokulduğu belirtildi.

Dünya genelinde 85 bin atleti temsil eden World Players Association (WPA), Afkari'nin idam edilmesi durumunda İran'ın uluslararası müsabakalardan men edilmesini talep etmişti.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty) de dün yaptığı açıklamada, İranlı yetkililerinden, gizlice idam etmek istediği şampiyon güreşçi Navid Afkari'nin akıbetini ve nerede olduğunu derhal açıklamalarını istemişti.

Örgüt, Afgari’nin son olarak 6 Eylül'de ailesiyle kısa bir telefon görüşmesi yaptığını, kendisinin Şiraz kentinde yüksek güvenlikli ve ağır şartlara sahip Adelabad Cezaevinde tutulduğunu söylediğini aktardı.

Uluslararası camiadan ABD Başkanı Donald Trump dahil olmak üzere birçok kişi ve kuruluş İran'a idam cezasının durdurulması için çağrıda bulunmuştu.

Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İran'ın muhteşem ve ünlü güreş starı 27 yaşındaki Afkari'yi idam edeceğini duyuyoruz. Afkari'nin tek eylemi sokaklardaki hükümet karşıtı protestolara katılmak" ifadesine yer vermişti.

Ancak tahran yönetimi çağrıları dikkate almamıştı.

Anahtar Kelimeler:
Van'daki Oda başkanları Kapıköy Sınır Kapısı için Vali Bilmez ile görüştüÖnceki Haber

Van'daki Oda başkanları Kapıköy Sınır Ka...

Van'da 20 kişilik minibüsten 63 kişi çıktıSonraki Haber

Van'da 20 kişilik minibüsten 63 kişi çık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar