İçişleri Bakanlığı: Kürtçe tiyatro serbest ancak…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanlığı: Kürtçe tiyatro serbest ancak…
Abone ol
Türkiye İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, gösterimine saatler kala “kamu düzenini bozabileceği” iddiasıyla "Bêrû" isimli Kürtçe tiyatro oyununun “terör propagandası” yaptığı için yasaklandığını savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde ilk defa oynanması planlanan ve Mezopotamya Kültür Merkezi'nin tiyatro grubu Teatra Jiyana Nû tarafından sergilenen Nobel ödüllü İtalyan yazar Dario Fo'nun Kürtçeye çevrilen oyunu Bêrû (Yüzsüz), Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Karara özellikle sosyal medyadan ve değişik kesimlerden tepki gösterildi.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kürtçe tiyatronun serbest olduğunu söyledi.

Çataklı, “Yeni bir yalan ve provakasyon daha. Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak, PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez. Buna izin verenlerle ilgili de gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” paylaşmınında bulundu.

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından, “Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız “BERU” tiyatro oyununu kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır” dedi. Kaynak: rûdaw


"Işıklar yanıyor" tartışması: Anayasa Mahkemesi olağanüstü toplanıyorÖnceki Haber

"Işıklar yanıyor" tartışması: Anayasa Ma...

Metropoll araştırmasında barajı sadece 2 parti aşıyorSonraki Haber

Metropoll araştırmasında barajı sadece 2...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar