Hozan Canê serbest bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hozan Canê serbest bırakıldı
Abone ol
Sanatçı Hozan Canê 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

24 Haziran 2018’de  gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde HDP'nin çalışmalarına destek vermek amacıyla Edirne'ye giden Canê, burada polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Sanatçı Hozan Canê (Saide İnac), 2018 yılının Haziran ayında Edirne'de gözaltına alındıktan sonra Kasım 2018'de de “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla yargılanıp 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İki yıldır da cezaevinde bulunan ses sanatçısı Hozan Cane'nin avukatı müvekkilinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Hozan Cane'nin avukatı Nevroz Akalan, Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, Cane'nin Bakırköy'de tutulduğu cezaevinden Çarşamba akşamı ayrıldığını söyledi.

Müvekkili hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğunu vurgulayan Akalan, mahkemenin Cane'nin uzun tutukluluk halinin orantısız olduğu savunmasını kabul ederek serbest bırakılmasını onayladığını belirtti.

Cane'nin davası 20 Ekim'de Edirne'de görülmeye devam edecek.

Suçlamayı kesinleştiren açık ve net kanıtlar görülmedi

Hozan Cane'nin avukatı karara temyiz başvurusunda bulunmuş, temyiz incelemesi sonucunda mahkeme Ağustos ayında Canê'nın "örgüt üyesi" olduğuna dair suçlamayı kesinleştiren açık ve net kanıtlar görülemediğine hükmetmişti. Savcılık, Canê'ye yönelik iddialarını sosyal medyada yer alan paylaşımlarına dayandırmıştı.

Kızı da gözaltına alınmıştı

Alman vatandaşı olan Hozan Cane'nin durumuyla ilgili olarak Alman hükümeti uzun süredir diplomatik çözüm bulmak için çaba harcıyordu. Canê'yi ziyaret amacıyla Türkiye'ye giden kızı Gönül Örs de yine “terör” suçlamalarıyla gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanması amacıyla yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı. Örs'ün davası da bugün görülmeye devam edilecek.


Dolarda düşüş yaşandıÖnceki Haber

Dolarda düşüş yaşandı

Engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldıSonraki Haber

Engellilere tekerlekli sandalye dağıtıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar