HDP'li 11 vekilin dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye sevk edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP'li 11 vekilin dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye sevk edildi
Abone ol
Halkların Demokratik Partili (HDP) 11 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması dosyası TBMM Başkanlığına sevk edildi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık’ın dokunulmazlık dosyaları TBMM'ye gönderildi.

Salihe Aydeniz ile Dersim Dağ'ın 5'er, Berdan Öztürk ile Semra Güzel'in 3'er, Muazzez Orhan Işık ve Remziye Tosun'un 2'şer, Ömer Öcalan, Nuran İmir, Ayşe Sürücü, Feleknas Uca ve Mahmut Toğrul'un 1'er dosyası bulunuyor.

27. dönemde 3 kişinin milletvekilliği düşürülmüştü

TBMM 27. dönemde daha önce, 4 Haziran 2020’de, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle düşürülmüştü.


Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dolarda son durumÖnceki Haber

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde...

NASA: Ay ile ilgili heyecan verici bir haber paylaşacağızSonraki Haber

NASA: Ay ile ilgili heyecan verici bir h...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar