Hak-Par adayı Kıran: Erdemli belediyeciliği hayata geçireceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hak-Par adayı Kıran: Erdemli belediyeciliği hayata geçireceğiz
Abone ol
Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) adayı Av. Abdulmenaf Kıran, liyakati esas alarak erdemli bir belediyeciliği hayata geçirmek istediklerini söyledi.

VANMED (VAN) - 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Hak-Par'ın VBB adayı Av. Abdulmenaf Kıran, seçimleri kazanması durumunda Van için yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 Van'ın birçok sorunun bulunduğunu ve bu sorunların tamamını çözmeye talip olduğunu belirten Kıran, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları şöyle dile getirdi:

"Van şehrinin pek çok sorunu bulunmaktadır. Halkımız bizi tercih ederse; Öncelikle bir erdem hareketi başlatırım. Rüşvet, yolsuzluk ve torpil devrini kapatırım. İstihdamda liyakat, hizmetlerde ihtiyacı esas alan bir anlayışı hayata geçiririm. Adamına göre iş ve kadro ihsas devri sona erecek. Hizmetin gerektirdiği kadar ve standartta  işçi ve memur alımı yapılacak. İşçi ve memur alımında, liyakat esas alınacaktır. Bu çerçevede her türlü alım, satım ve hizmete ilişkin ihaleler de şeffaflık içinde ve çağdaş belediyecilik standartlarına göre, hem iç denetime, hem dış denetime açık şekilde  yapılacaktır. Her ay, bir önceki aya ilişkin Belediye gelirleri, gelir kaynaklarını da gösterecek şekilde şehrin belli başlı parklarında ilan edilecek. Aynı şekilde giderlerde kalem kalem nereye kullanılmışsa ilan edilecektir. Halka hesap veren bir belediyecilik hizmeti yürüteceğiz.

Belediye hizmetini hem Türkçe hem de Kürtçe vereceğiz.

Şehir şebekesine verilen içme ve kullanma suyunu önce tasfiye edip, sonra şebekeye vereceğiz. Bunun için temiz su  tasfiye tesisi yapacağım. Tasfiyeden sonra her kes musluk sularını güvenle içebilecek. Sıhhı tesisat  sık sık kireç ve diğer maddelerden dolayı bozulmayacak. İnsanlarımız içme suyuna, fazladan para vermek zorunda kalmayacak.

Van Büyük Şehir sınırları içindeki tüm kanalizasyon ve diğer atık sular önce tasfiye edilecek, sonra Van Gölüne deşarz edilecektir. Van gölüne tasfiye edilmemiş atık suyun girmesine müsaade edilmeyecektir. Hemşerilerimiz, Van şehir sahili boyunca gönül rahatlığı ile göle rahat girip yüzebilecek. Hem göl korunacak, hem de tabiat.

Belediyede, bir kıyı koruma birimi oluşturacağız. Bu birimin görevi, Van Büyük Şehir İdari sınırları boyunca Van Gölü sahil kısmını her türlü kirlikten ve işgalden korumak olacak. Her yıl mayıs ayından, Ekim ayına kadar kıyı şeridi boyunca  her kilometreye en az bir kişi görevlendirilecek. Bu görevlile sorumlu oldukları alanı temizleyecek ve temiz tutmaktan  yine kıyı şeridindeki safiye ve piknik alanlarını korumaktan sorumlu olacaktır. Sahil temiz olursa, daha çok yerli ve yabancı turist gelecek,bu da Van ilinin ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır.Bu şekilde şehrimize yeni bir ekonomik olana sağlamış olacağız.

Van’da  trafik sorununa çözüm getireceğiz. Bir yandan alternatif cadde ve sokaklar açacağız. Öte yandan da yeraltı ve yer üstü geçitleri ile trafiği rahatlatacağız.

Toplu taşımacılığı geliştireceğiz. Hafif raylı sistemi getirerek, 24 saat boyunca, her mahalleye tramvay  gidip gelecek. Hem taşıma maliyeti hem de ücretleri düşecek. Vatandaş zorunlu kalmadıkça özel aracını çarşı ve pazara getirmeyecek. Bu da trafik yükünü hafifletecek.

Her mahallede yeterli taziye evi, kütüphane ve etüt merkezi açacağız.

Her mahallede Kültür kompleksleri kuracağız. Sinema,Tiyatro ve folklor etkinlikleri için tesisler açacağız.

Her mahallede yeteri kadar kreş ve ana okulu açacağız

Her mahallede mümkün olduğu kadar spor sahaları açacağız. Gençlerimizin etkinliklerine alt yapı oluşturacağız.

Organik tarım ve seracılığı geliştirmeye çalışacağız. Hemşerilerimize hem sağlıklı hem de ucuz sebze ve meyve edinme imkanı yaratacağız.

Elbette tüm bu projelere, hemşerilerimizi dahil edeceğiz. Onların öneri ve fikirlerinden istifade edeceğiz.

Yapacağımız bu alt yapı çalışmalarıyla, hem şehrimizi daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz, hem de bir cazibe merkezi yapacağız. Böylece  daha çok istihdam imkanı sağlamış oluruz bir yandan da   şehrin turistik potansiyelini geliştirmiş olacağız.

Mümkün olduğu kadar, AB üyesi ülkelerin belediyelerinden de yardım ve destek sağlamaya çalışacağız. Tüm bunları yaparken hiçbir haksız rant ve menfaate bulaşmayacağız. Erdemli belediyeciliği yaşama geçireceğiz."

 

AV. ABDULMENAF KIRAN KİMDİR?

1963 yılında Diyarbakır iline bağlı Silvan ilçesinde doğdu. İlk ve Orta okulu Silvan Yatılı Bölge Okulunda okudu. 1985 yılında Diyarbakır Çevre Sağlık Meslek Lisesini bitirdi. Aynı yıl girdiği Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşti. 1989 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2013 yılında  Anadolu Üniversitesi  Açık Öğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne başladı. 2017 yılında Uluslararası  İlişkileri bitirdi. 2019 yılında Açık Öğretim Fakültesi Felsefe bölümüne başladı.  4.Sınıfta iş yoğunluğu ve siyasi faaliyetler nedeniyle ara verdi. 
1997 yılında Van iline yerleşti. O tarihten beri  Van Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışıyor. 2014 yılından beri aynı zamanda Arabuluculuk da yapıyor. Evli ve 5 çocuk babasıdır. 2002 yılından beri aynı zamanda Hak ve Özgürlükler partisinde aktif siyaset yapıyor.


Altın üst üste dört gündür rekor kırıyorÖnceki Haber

Altın üst üste dört gündür rekor kırıyor

Van TSO duyurdu: Transit geçiş başlıyor, Gelincik'te temel atılıyor!Sonraki Haber

Van TSO duyurdu: Transit geçiş başlıyor,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar