Güldane Kılıç: Kars’ta kadınlar sorun yaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güldane Kılıç: Kars’ta kadınlar sorun yaşıyor
Abone ol
Güldane Kılıç: Kars’ta kadınlar sorun yaşıyor haberine ait detaylar

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Kars Şube Başkanı Güldane Kılıç, Kars'taki kadınların sorunlarına dikkat çekti.

Sivil toplumörgütlerinin rolünü yeterince oynamadığını belirten Kılıç, “Kars’ta kadınlar kamusal, toplumsal ve üretim alanında kendini var edemiyor, görünürolamıyor. Örgütlü kadın mücadelesinin sekteye uğratılması ve sivil toplumkuruluşlarının etkin olamayışı, kadın sorunlarına ilişkin çözüm üretmeyizorlaştırıyor” dedi.

Karslıkadınları yaşadıkları ortak sorunlara karşı dayanışmaya çağıran Kılıç, şunlarısöyledi:

“Kadınlarkapalı kapılar ardında baskı, şiddet, istismar, yokluk, çocuk yaşta zorlaevlendirilmelere maruz bırakılıyor. Çok farklı kültürlerin ve etnik yapılarınbir arada yaşadığı Kars’ta kadın olmaktan kaynaklanan sorunların çözümü içinortak bir zemin ve mücadele alanı yaratılması elzem ve hayatidir. Bu anlamdabu  kentte yaşayan tüm kadınları 8 Mart vesilesi ile dayanışmaya ve yanyana durmaya çağırıyoruz. Yaşamı var eden kadınların, örgütlülüğü ile hemkentin hem de Kars’ta yaşayan kadınların kaderini değiştirebileceklerinibiliyoruz”  

Kılıç, Türkiye’deve dünyada kadına yönelik yaşanan şiddete ilişkin bazı örnekler de vererek, “Bizkadınlar olarak toplumsal yaşamın her alanda eşitlikçi, özgürlükçü ve adilolmasını talep ediyoruz. Bu bir istek değil, doğal, doğuştan gelenhaklarımızdır.” diye kaydetti.

Vanmed HaberMerkezi


Ressam Hasan Bağdaş'tan anlamlı paylaşımÖnceki Haber

Ressam Hasan Bağdaş'tan anlamlı paylaşım

İMO: İnşaat sadece erkek işi değildir!Sonraki Haber

İMO: İnşaat sadece erkek işi değildir!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar