Gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel tahliye oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel tahliye oldu
Abone ol
6 aydır tutuklu bulunan OdaTV Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tahliye oldu.

Libya'da yaşamını yitiren MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan gazeteciler Odatv Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel tahliye oldu.

Pehlivan, ilk yaptığı açıklamada "Bu davada suç yoktu, suçlu yoktu. Bütün gazetecilik yaşamımızı cezalandırma amacı vardı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın gazeteciliğe, aynen bıraktığımız gibi adil bir gelecek için yazmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

​Ağırel de, açıklamasında "Bu davada suçlu yok. Gazeteciliğe aynen devam edeceğim" dedi.

Ne olmuştu?

Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları için tutuklu bulunan Oda TV Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile ilk duruşmada tahliye edilen OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ve Aydın Keser bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, gazetecilerin 'Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yaralarına İlişkin Bilgileri Açıklamak' suçundan beraatlerine karar verdi. Buna karşın mahkeme, 'istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan, gazeteciler Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'ın 3 yıl 9 ay, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'in 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme, tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tutuklu tüm gazetecilerin tahliyesine hükmetti. Ayrıca Pehlivan, Kılınç ve Ağırel'in yurt dışına çıkışları yasaklandı. T24


Türkiye'de 55 kişi koronavirüsten hayatını kaybettiÖnceki Haber

Türkiye'de 55 kişi koronavirüsten hayatı...

Trump'tan Erdoğan yorumu: Bir lider ne kadar sert ve acımasızsa, o kadar iyi anlaşıyorumSonraki Haber

Trump'tan Erdoğan yorumu: Bir lider ne k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar