Futbolda yeni kural: Öksürmek ve tükürmek yasak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Futbolda yeni kural: Öksürmek ve tükürmek yasak
Abone ol
Futbolda yeni kural: Öksürmek ve tükürmek yasak haberine ait detaylar

Haber Merkezi - İngiltere Futbol Federasyonu’nun, yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle yayımladığı yeni kılavuza göre, rakip takımın oyuncusunun veya hakemin üzerine bilerek öksüren futbolcuya sarı ya da kırmızı kart gösterilebilecek. Futbolcu, yere tükürmemesi yönünde uyarılacak.

Hayatın tüm alanını etkilemeye devam eden coronavirüs pandemisi, İngiltere'de futbolda yeni uygulamanın devreye girmesine neden oldu.

İngiltere Futbol Federasyonu, Covid-19 nedeniyle rakip takımın veya hakemin üzerine bilerek öksüren futbolcuya sarı ya da kırmızı kart gösterilebilecek.

Yeni yayımlanan kılavuza göre bu kural hemen tüm seviyelerde yürürlükte olacak ve Covid-19 tedbirleri sürdüğü sürece de devam edecek.

Ancak kararın uygulanması için hakem, öksürme eyleminin karşı takımı veya maç görevlisine yakın mesafeden yüzüne karşı ve kesin bir şekilde bilerek yapıldığından emin olmak zorunda.

Karara göre ‘ceza; saldırgan, aşağılayıcı, küfürlü dil veya hareket kullanma’ kategorisinde sayılacak.

Kararda, hakemin 'rutin öksürükleri' cezalandırmaması ve kötü niyetli bir tavır sayılmamasına rağmen sahaya tükürmekten kaçınmalarını hatırlatması gerektiği de belirtildi.


TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladıÖnceki Haber

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı

Karslı asker için TBMM'ye soru önergesiSonraki Haber

Karslı asker için TBMM'ye soru önergesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar