Fuarda Sedef Kakma ürünlerine yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fuarda Sedef Kakma ürünlerine yoğun ilgi
Abone ol
Van’da 4’üncüsü düzenlenen Anatolia Gurme Fest’te yer alan “Eser İstanbul” standı sorumlusu Arzu Türk, stantta yer alan sedef kakma eserlerinin büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

81 ilden yöresel ürünler ile hediyelik eşyaların bir araya geldiği Anatolia Gurme Fest, 23 Ekim günü yapılan açılışla Van Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4’üncü kez kapılarını açtı.
50 dolayında firmanın katıldığı fuar 1 Kasım’a kadar açık kalacak.
Fuara ilk günden beri yoğun bir ilginin olduğu belirtiliyor.

SEDEF KAKMA ÜRÜNLERİNE İLGİ

Çeşitli ürünlerin olduğu stantların yanı sıra fuarda, “Eser İstanbul” adı altında Van’da üretimi yapılan sedef kakma eserlerinin yer aldığı bir stant da açıldı.
Stant sorumlusu Arzu Türk, kendilerine yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, “İlgi çok fazla, özellikle minyatür çalışması çok ilgi çekiyor, anlayanlar çok soru soruyor ben de bilgilendiriyorum.” dedi. 

VAN’DA İLK

Çalışmanın Van’da bir ilk olduğunu belirten Türk, şu bilgileri verdi:

“Van’da yaklaşık 2 yıldır ‘Eser İstanbul’ adı altında kalem işi tarzıyla El Sanatları Bölümünde 10 arkadaşla beraber çalışıyoruz. Sedef kakma atölyemizde çıkan ürünlerimiz var. Şu anda onları sergilemekteyiz. Van’da bir ilktir Eser İstanbul. Sedef kakma mevcut ama Eser İstanbul yok. İki ürün çalışması var, biri kalemle sedef kakma işi, biri de sedef kakmada Eser İstanbul. Yaptığımız ürünler de Okyanus sedefi, pirinç, Alman gümüşü ve çeşitli ağaçların kombini ile çıkarılan ürünler.”

"HEDEFİM ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEK"

Sedef kakma işinin başlı başına bir meslek olduğunu, bunun için de bu meslekte öğrenci yetiştirmeyi hedeflediğini belirten Türk, şunları söyledi:
“Hedefim sedef kakmayı Doğu Anadolu’da en iyi şekilde duyurabilmek ve bu sanata gönül vermiş biri olarak birkaç öğrenci yetiştirebilmek. Bu fuar benim için çok büyük bir fırsat oldu, fuarda esas amacım eserlerimizi tanıtmak, ardından da iyi bir satış gerçekleştirmek. Fiyatlarımız da ürünün ebatlarına göre, 1000 TL ile 5 bin, 10 bin TL arasında değişebiliyor.” Özel Haber: Adil Harmancı - prestij


Van'da 30 Ekim 2020 tarihinde vefat edenlerÖnceki Haber

Van'da 30 Ekim 2020 tarihinde vefat eden...

Proje başvuruları alınıyorSonraki Haber

Proje başvuruları alınıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar