Fizik tedavisi gören hastalar çözüm bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fizik tedavisi gören hastalar çözüm bekliyor
Abone ol
Van’ın Şerefiye Mahallesinde bulunan İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesine faaliyet yürüten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nde tedavi gören hastalar, çalışan yetersizliği nedeniyle çeşitli sorunlar yaşadıklarını söylüyor.

Vanmed (Van) - Van’da birkaç özel fizik ve rehabilitasyon merkezinin yanı sıra bir de Sağlık Bakanlığına bağlı çalışan Şerefiye Mahallesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi bulunuyor.

Özel fizik ve rehabilitasyon merkezlerinde muayene ücretleri yüksek olduğu için ekonomik durumu düşük olan hastalar ve sigortalı hastalar daha çok Şerefiye Mahallesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’ne başvuruyor.

Ancak hastalar burada çeşitli sorunlarla karşılaşıyor.

En büyük sorunun, ünitedeki çalışan sayısının yetersizliği olduğunu belirten hastalar, bu nedenle başvurular sırasında aylara sarkan randevular verildiğini ifade ediyor.

Hastalar ayrıca, randevu sırası gelen bir hastanın aynı gün ve belirlenen saatte randevuya gitmemesi durumunda randevunun iptal edildiğini ve hastanın yeni baştan başvuru işlemi yaptırmak zorunda bırakıldığını kaydediyor.

Öte yandan, ataması yapıldığı halde bazı personellerin henüz işe alınmadığı da iddia ediliyor. 

Yetkililere çağrıda bulunan hastalar, Van’ın tek kamu fizik tedavi merkezi olan Şerefiye Mahallesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’ndeki bu sorunlara çözüm bulunmasını ve üniteye acilen dalında uzman personel gönderilmesini istiyor.

Haber:Mehmet Güler

 


Öcalan yürüyüşü: Gözaltına alınanlar serbestÖnceki Haber

Öcalan yürüyüşü: Gözaltına alınanlar ser...

'Sağlık kurumları arası video yarışmasında' Van birinci olduSonraki Haber

'Sağlık kurumları arası video yarışmasın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar