Fadile Kayar'ın resmi 'deliler' panosundan silinecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fadile Kayar'ın resmi 'deliler' panosundan silinecek
Abone ol
Van'da 'deli' diye isimlendirilen bazı kimselerle birlikte Erek Meydanı'ndaki bir panoya resmi çizilen Fadile Kayar'ın, 'deli' olmadığı ve rencide edildiği yönünde gösterdiği tepki üzerine belediye tarafından resminin panodan silineceği belirtildi.

VANMED (VAN) - 12 yaşında iken zorla evlendirilen, şiddet, taciz ve tecavüz olayları ardından son olarak eşi tarafından dışlandığı için uzun süre Van’da sokakta yaşamak zorunda kalani iki kez yolu akıl hastanesine düşen ve yıllarca insanlar tarafından ‘deli’ diye dışlanan Fadile Kayar, Erek Meydanı’ndaki bir panoya, kentin ‘deli’ diye anılan bazı isimleriyle birlikte kendi resminin de yapılmış olmasına ilişkin olarak Vanmed'e, “Beni rencide ediyorlar, sökmezlerse davacı olacağım” açıklamasında bulunmuştu.
 

“Dava açacağım”

Panoya çizilen resminin buradan silinmesini isteyen Fadile Kayar, “Niye ben deli miyim, resmimi delilerin arasına asmışlar? Beni o delilerin arasından çabuk çıkarın. Bunu her kim yapmışsa resmimi oradan kaldırsın. Beni deli diye tanıtıyorlar, rencide ediyorlar, ben deli değilim, sökmezlerse davacı olacağım”  ifadelerini kullanmıştı.

Belediye resmi silecek

Haberin yayınlanması ardından İpekyolu Belediyesi yetkilileri, söz konusu panoda bulunan Fadile Kayar'ın resminin üzerini boyama kararı aldı. Resmin üzeri boyanarak görünmez hale getirilecek.

Belediye yetkilileri, panoya renkli sima anlamında kenti temsilen bazı şahısların resimlerinin yapıldığını ve Fadile Kayar'ın da bu kategoride resminin yapıldığını, ancak amaçlarının rencide etmek olmadığını belirterek, bu durumdan yakınan Fadile Kayar'ın resminin üzerinin karalanacağını ifade etti.  

En sevmediği söz 'deli' sözü

Hayatı kitaplara da konu olan ve çevresi tarafından ‘Fedile’ diye çağrılan Fadile Kayar, geçirdiği iki trafik kazası nedeniyle yatalak durumda. Yaşamı hakkında basında yer alan haberler ve çıkan kitap ardından daha bir ilgi ve saygı gören 82 yaşındaki Kayar’ın ziyaretçisi eksik olmuyor. Komşular ve daha önce ‘deli’ diye kendisine taş atan çocuklar şimdi Kayar’ı ziyaret ederek hal hatır soruyor.

 Fadile Kayar’ın en rahatsız olduğu söz ise kendisine ‘deli’ denmesi ve deli muamelesi yapılması. Erek Meydanı’nda İpekyolu Belediyesi tarafından yağlı boya ile panoya işlenen resmi de onun bu kızgınlığını artıran unsur oldu.  

Haber: Adil Harmancı

 


Van'da 'Düve Alım Desteği' onaylanan başvuru listesi yayınlandıÖnceki Haber

Van'da 'Düve Alım Desteği' onaylanan baş...

Galatasaray, Avrupa'ya veda ettiSonraki Haber

Galatasaray, Avrupa'ya veda etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar