Emeklilerden iktidara: Sandık günü sıra bizde, biz sizin boynunuzu eğeceğiz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emeklilerden iktidara: Sandık günü sıra bizde, biz sizin boynunuzu eğeceğiz!
Abone ol
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Van Şubesi, emeklilerin yaşadığı sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamayı yapan şube başkanı Timur Sayyiğit, " "Ne bayram ikramiyesi adı altında sadakalarınızı ne de promosyonlarınızı kabul etmiyoruz. Emekliler bunların hesabını sandıkta soracaktır. Sandık günü sıra bizde, biz sizin boynunuzu eğeceğiz" dedi.

VANMED (VAN) - Emekli-Sen Van Şubesi tarafından emekli sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Çok sayıda emeklinin katıldığı açıklamayı Şube Başkanı Timur Sayyiğit, okudu.

Hükümetin icraatlarını eleştiren Sayyiğit, "Hukuk dediniz, en büyük hukuksuzluğu yaşattınız. ‘Adalet’ dediniz, adalete ters düşen ne varsa yaptınız. 22 yıldır yapmadığınızı Nisan’dan sonra yapacağınıza halkın karnı artık toktur. Yalanlarla bir yere varamazsınız. Lüks arabalarla konvoyu alıp camilere gitmekle insanların dini duygularıyla oynamaya hakkınız yok. Bu millet sizi biliyor. Tarım ve hayvancılığı bitirdiniz. Devletin satmadığınız ve peşkeş çekmediğiniz yerini bırakmadınız. Bu ülke üreten bir ülkeyken, kirli politikalarınız yüzünden dışa bağımlı hale geldi. Bu halk bu hesabı sizden soracaktır” dedi.

İktidarın sorunları suni gündemler yaratarak unutturmaya çalıştığını ifade eden Sayyiğit, “Her seçimde sınır ötesi operasyonla bir kesimin milliyetçi duygularını kabartmakla, insanları ayrıştırmakla bir yere varamazsınız. İnsanların cebinde çıkan vergilerle, insanlara sosyal yardımlaşma adı altında iyilik yapıyormuşsunuz gibi tavırlarınızdan vazgeçin. Bu insanlar sizden çalışmak için yatırım istiyorlar. Yıllardır yardımlaşmalarınıza rant sağlamak amaçlı dağıttığınız kömürün paralarıyla bu şehre fabrika yapar, insanlara iş imkanı doğardı." diye konuştu.

İktidara seçim günü vrecekleri oylarla gereken cevabı vereceklerini aktaran Sayyiğit, şunları söyledi:

"Emeklileri ölüme terk etmekle birlikte dalga geçer gibi ücret sunmaya devam ediyorsunuz. Ne bayram ikramiyesi adı altında sadakalarınızı ne de promosyonlarınızı kabul etmiyoruz. Emekliler bunların hesabını sandıkta soracaktır. Sandık günü sıra bizde, biz sizin boynunuzu eğeceğiz"


Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyorÖnceki Haber

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün ba...

Emekliler ne kadar zam alacak, kök maaşlar değişiyor mu: İşte tahminler!Sonraki Haber

Emekliler ne kadar zam alacak, kök maaşl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar