Emekliler için yeni düzenleme: İki kere daha verilmesi gündemde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekliler için yeni düzenleme: İki kere daha verilmesi gündemde
Abone ol
Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle emeklilere yönelik düzenlenen 5 bin liralık yılbaşı ikramiyesi, sadece yılbaşında değil; aynı zamanda Ramazan ve Kurban Bayramları boyunca da geçerli olacak

VANMED HABER MERKEZİ - Yeni Şafak'ın habere göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları, memur emeklileri ile eşitlenerek yüzde 49,25 oranında artırıldıktan sonra, hükümet Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen ikramiyeleri de artırmaya hazırlanıyor.

Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar konuşulsa da, hükümetin 2 bin liralık ikramiyeyi 5 bin liraya çıkarmayı düşündüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, bu konuda hem hükümette hem de AK Parti'de bir konsensüs oluşmuş durumda.

Bayram ikramiyelerinin artırılabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) yeni bir kanun geçirilmesi gerekmektedir.

AKP kaynakları, mahalli seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftasından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceğini, bu tarihlerden önce bayram ikramiyeleriyle ilgili bir artış olacaksa, konuyla ilgili kanun teklifinin TBMM gündemine gelebileceğini belirtiyor.

Hükümet ve AKP cephesinde emekli maaşlarına yönelik yeni iyileştirmelerin de değerlendirildiği ifade ediliyor.

Ancak özellikle az prim ödeyenle çok prim ödeyen emekliler arasındaki makasın açılmamasına özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Yeni iyileştirmeler konusunda henüz net bir karar alınmamış olup, seçim öncesinde böyle bir adımın atılmasının 'zor' olduğu ifade ediliyor.


Yazar Alev Alatlı hayatını kaybettiÖnceki Haber

Yazar Alev Alatlı hayatını kaybetti

Emekliye ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandıSonraki Haber

Emekliye ek zam kararı Resmi Gazete'de y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar