Emekli ikramiyelerinde iki formül gündemde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli ikramiyelerinde iki formül gündemde
Abone ol
Emeklilere yüzde 49.25 oranında zam yapılmasının ardından yeni dönem ikramiyeleri de merak edilmeye başlandı. Peki emekli ikramiyelerine bir artış yapılacak mı? İkramiyelere ilişkin iki farklı formül gündeme geldi.

VANMED HABER MERKEZİ - Konuyla ilgili merak edilenleri Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, milliyet.com.tr’ye anlattı.

Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İkramiyeler emeklilerimize 2018 yılından itibaren ödenmeye başlanan bir tutardır. Dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban bayramlarında 2’şer bin liradan toplamda 4 bin TL bayram ikramiyeleri ödenmesi söz konusu. Yeni dönemde bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı ile alakalı 2 alternatif konuşulmaktadır.

Birincisi bu rakama %50 zam yapılması oda bin TL fark ile 3 bin TL’ye yükselmesi söz konusudur. Peki neden %50 dersek geçtiğimiz dönemde %37,57 enflasyon rakamına ve %11,68’lik refah payı eklentisi ile buradaki toplam tüm emeklilerimiz ayrıt edilmeksizin maaşlarına %49,25 oranına zam yapılmıştı. Emekli ikramiyelerine yüzde 50 artış olma durumunun buna istinaden olabileceğini söyleyebiliriz.

İkinci alternatif olarak bir kereye mahsus Cumhuriyetimizin 100. yılına istinaden 5 bin TL verilmişti. Burada da çalışan çalışmayan ayırt etmeksizin tüm emeklilerimizi kapsayan bir uygulama olmuştu. Belki şu an verilen 2 bin TL bayram ikramiyesi %150 artış ile 5 bin Türk lirası olabilir."


ENAG: Son 12 aylık enflasyon yüzde 129.11Önceki Haber

ENAG: Son 12 aylık enflasyon yüzde 129.1...

AK Parti Milletvekili Ensarioğlu'ndan çok konuşulacak 'Demirtaş' yorumuSonraki Haber

AK Parti Milletvekili Ensarioğlu'ndan ço...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar