Eğitimde ısrarın adı: Diyar Şengöl

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimde ısrarın adı: Diyar Şengöl
Abone ol
ODTÜ'de İngilizce Öğretmenliği eğitimiyle yetinmeyip Tıp okumak için pandemiye rağmen ısrarlı bir yol takip eden Van doğumlu Diyar Şengöl, son olarak psikoloji eğitimi için kendisini Silikon Vadisi'nde buluverdi.

Vanmed (Van) - 1999 Van doğumlu olan Diyar Şengöl, örnek bir eğitim serüveni ortaya koydu ve bu serüveni sürdürmeye devam ediyor.

Eğitim ve iş yaşamında başarıya ulaşabilmenin yöntemlerine örnek oluşturacak bir arayışa giren Diyar Şengöl, Vanmed'e yaptığı açıklamada kendisini şöyle tanımladı:

"Ben Diyar Şengöl, 30 Haziran 1999 Van doğumluyum. Babam Devlet Memuru, annem ev hanımı. İlk, orta ve lise öğrenimimi Van’da bitirdim. 2017 yılında ODTÜ İngilizce Öğretmenliğine girdim. 2,5 yıl burada öğrenim gördükten sonra ODTÜ’yü bırakmaya karar verdim. Covid 19 dolayısıyla üniversiteler tatil edilmişti ve sokağa çıkma yasakları vardı. Bol bol düşünme fırsatı buldum ve bu süreç sonunda radikal bir kararla 20 Mayıs 2020 tarihinde çocukluk hayalim olan Tıp Fakültesi’ne girmeye karar verdim."

Yolu Silikon Vadisi'ne düştü

"Türkiye'deki eğitimle yetinmeyip yurtışındaki eğitim konusunda kafa yoran ve eğitimde daha üst bir kademeye tırmanma ısrarını sürdüren Şengöl, en az şimdilik Silikon Vadisi'nde mola veren başarı öyküsünü şöyle anlattı:

"1 yıl boyunca Türkiye’de Tıp Fakültesi okumak için çalıştım fakat Mart 2021 tarihinde bu hayalimi neden yurtdışında gerçekleştirmiyorum diye düşünüp yön değiştirdim. Amerika veya Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinde Tıp okumaya karar verdim. İnternetten yurtdışı danışmanlık şirketlerini araştırmaya başladım ve Aba Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ve Gamze Sart ile tanıştım. Şirketin sahibi olan Gamze Sart isimli akademisyenin hayatımı değiştireceği aklımın ucundan bile geçmemişti. Mayıs 2021’de Gamze hocamın derslerine girmeye başladım.

Gamze hocam ile ilgili şunu söylemeden de geçmeyeyim; kendisi Boğaziçi mezunu ve Harvard, Stanford’ta Master yapmış 5 doktorası bulunan birisi. Şu an yalın inovasyon alanında Stanford Üniversitesinde çalışmalarına devam etmekte ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’da akademisyenliğe devam etmekte. Yurtdışında üniversite kazanabilmem için profesyonel olarak sınav hazırlık desteği verdi bana kendisi, ve bana danışmanlık şirketinden faydalanmam için birçok kolaylık sağladı. Tabii bu arada Amerika’da hemen tıp okuyamıyorsunuz, öncesinde 4 yıllık pre-med diye geçen bir lisans programı diploması almanız gerekiyor. Kendisiyle 1 yıl kadar çalıştık ve ben SAT, TOEFL sınavlarına girdim. Bu sınavlara da yine hocam Gamze Sart beni hazırladı. Aba eğitimin bu sınav hazırlık programlarında İngilizce ve İngilizce Matematik dersleri gördüm. Sonrasında ise üniversite başvurum yapıldı. Silikon Vadisine gitmeyi çok istiyordum ve Stanford Üniversitesi (dünyanın en iyi üniversitesi) benim gitmek istediğim üniversiteydi.

Amerika Birleşik Devletlerinin California Eyaletinde bulunan Silikon Vadisinde yer alan Stanford Üniversitesinin yan kuruluşu olan Menlo College isimli üniversitenin psikoloji (pre-med) kabul edildim 18 Şubat 2021’de. Ve tam burslu. Kayıt işlemlerim hala devam etmektedir. Tüm başvurumu Gamze hocam ve Aba Eğitim bünyesindeki hocalarım yaptılar. Burada ayrıca Ferhat Çiçek ve İshak Altun isimli hocalarıma yürekten bir teşekkürü borç biliyor ve onlara saygılarımı sunuyorum. Hocam Gamze Sart hayatımı değiştirdi, beni sınavlara hazırladı ve benimle bir anne edasıyla ilgilendi. Bölgemizin şartları göz önünde bulundurulduğunda Amerika Birleşik Devletlerinde eğitim alma fırsatı yakalamak benim için bir mucize. Bu nihayet gerçekleşti. Ağustos ayında Silikon Vadisine gidiyorum. Hala inanamıyorum."

Özel Haber: Mehmet Güler


Başkale'de kitap fuarı düzenlendiÖnceki Haber

Başkale'de kitap fuarı düzenlendi

Kırsal Kalkınmada hibe sözleşmesi imzalama süresi uzatıldıSonraki Haber

Kırsal Kalkınmada hibe sözleşmesi imzala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar