Eğitim döneminde okul tadilatları: 3 derslikli Anasınıfı olan okula nasıl 300 öğrenci sığdırıldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim döneminde okul tadilatları: 3 derslikli Anasınıfı olan okula nasıl 300 öğrenci sığdırıldı?
Abone ol
Van'ın eğitim sorunlarıyla ilgili açıklama yapan Van'a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız, Van'da bazı okulların tadilat nedeniyle kapalı bulunduğunu, 3 derslikli bir Anasınıfı olan okula 300 öğrencinin yerleştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Vanmed (Van) - 2023-2024 eğitim öğretim yılının start alması vesilesiyle açıklama yapan Van'a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız, Van'da eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Kırtasiye malzemesi sorununa değinen Yıldız, "Ziyaretimize gelen aileler ve vatandaşlarımızla yapılan istişareler sonucunda ne yazık ki insanların alım gücünün düşmesi ve kırtasiye malzemeleri ile okul formalarındaki astronomik fiyat artışlarından ötürü öğrencileri için yaptıkları okul masraflarında çok ciddi bir şekilde zorlandıklarını gördük." dedi.

Öğrenciler için önemli bir sorun olan öğlen yemeği ihtiyacına dikkat çeken Yıldız, "Özellikle birçok okulda tam gün eğitim alan öğrencilerin öğlen yemeği ihtiyacını karşılayamadığını gördük. Bu durumun ivedilikle yetkili kurum tarafından çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Van’a Vefa Platformu olarak önerimiz her ilçemizde bulunan Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla belirlenen okulların müdürleriyle öğrencilerin bu çok önemli ihtiyaçlarının karşılanmasıdır." ifadesini kullandı.

Eğitim döneminde okullarda devam eden tadilat sorununa da değinen Yıldız, şunları aktardı:

"Ne yazık ki gördüğümüz bir diğer problem de birçok okulun ya tadilatta olması ya da tamamen yıkılarak yenisinin yapılmasından kaynaklı sıkıntılar. Özellikle merkez ilçelerimizde bulunan birçok okul sınıflarında halen 50 öğrencinin üzerinde eğitim verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Durum bu kadar kötüyken birçok okulun aynı anda tadilat nedeniyle kapatılması ve öğrencilerinin bu kadar yoğun olan sınıflara dağıtılması aslında kurum amirlerinin ne kadar vizyonsuz ve işgüzar olduğunun açık örneğidir. Yaşanan bu durumun en açık örneği de 3 derslik bir  Anasınıfı olan okula 300 öğrenci yerleştirilmeye çalışılmasıdır. Temennimiz İlimizde eğitim-öğretim sürecinde yaşanan bunlar gibi onlarca problemin en kısa sürede çözüme kavuşturularak başarı sıralamasında Vanımızın hak ettiği seviyeye çıkartılmasıdır" 

 


Van Pedalşör, Vangölü Aktivistleri Derneği ile birleştiÖnceki Haber

Van Pedalşör, Vangölü Aktivistleri Derne...

Van’daki uçak sorunu; Bakanlık topu havayolu şirketlerine attıSonraki Haber

Van’daki uçak sorunu; Bakanlık topu hava...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar