Dünya Sosyologlar Günü’nde pastalı sürpriz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Sosyologlar Günü’nde pastalı sürpriz
Abone ol
Van’da bir grup Sosyal Hizmet Uzmanı, 14 Kasım Dünya Sosyologlar Günü vesilesiyle Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Sosyolog Osman Turğut’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Vanmed (Van) - Pasta ve içecek hazırlayan Sosyal Hizmet Uzmanları sürpriz ziyaret sırasında bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açıklama yapan Sosyolog Osman Turğut, “14 Kasım, sosyologların bir araya gelerek dünya genelinde sosyoloji bilimine ve bu alandaki araştırmalara olan katkılarını kutlama günüdür.” Dedi.

Gün dolayısıyla dünya genelinde etkinliklerin olduğunu ifade eden Turğut, “ Bu özel gün, sosyologların çalışmalarını daha geniş kitlelere duyurarak toplumu bilinçlendirmeyi amaçlar. Sosyologlar, bu günü etkinlikler, seminerler ve sosyal medya kampanyaları ile değerlendirerek toplumu sosyal konularda bilinçlendirme fırsatı bulurlar. Gün münasibiyle hastanemizde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanları Hasta Haklarında bana sürpriz yaptılar. Kendilerine bu sürprizden dolayı teşekkür ederim.” Diye konuştu.

Sosyologlara dair bilgiler paylaşan Turğut, şunları aktardı:

“Sosyoloji, bireylerin sosyal davranışları, kültür, ekonomi, politika, eğitim, aile, cinsiyet ilişkileri gibi geniş bir yelpazede konuları içerir. Sosyologlar, toplumun nasıl işlediğini, değişimleri nasıl deneyimlediğini ve toplumsal sorunları nasıl çözebileceğimizi anlamak için teorik çerçeveler, analitik araçlar ve yöntemler geliştirirler. Sosyologlar, toplumsal yapıları, grup davranışlarını ve kültürel dinamikleri inceleyen uzmanlardır. İşlevsel olarak, sosyologlar, toplumsal değişimleri anlamak ve açıklamak, sosyal sorunları analiz etmek, toplumsal eşitsizlikleri belirlemek ve çözüm yolları önermek, toplumsal kurumları ve yapıları inceleyerek insan davranışlarını yorumlamak, sosyal politika oluşturucularına ve karar alıcılara rehberlik etmek gibi önemli görevleri üstlenir.”

 


İşte, Türkiye'de suç oranı en düşük 10 il; İki tane de büyükşehir varÖnceki Haber

İşte, Türkiye'de suç oranı en düşük 10 i...

Yapay zeka, kasırga gibi hava olaylarını erkenden tahmin etmemizi sağlayabilir mi?Sonraki Haber

Yapay zeka, kasırga gibi hava olaylarını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar