"Doğuda temizlik nedir bilmeyen çocuklar..." paylaşımı yapan öğretmene soruşturma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Doğuda temizlik nedir bilmeyen çocuklar..." paylaşımı yapan öğretmene soruşturma
Abone ol
Muş’un Bulanık İlçesinde görev yapan öğretmen Hafize Dal hakkında sosyal medyada öğrencilere yönelik paylaştığı ırkçı mesajların ardından soruşturma açıldı.

Vanmed Haber Merkezi – Muş’un Bulanık ilçesinde görev yapan öğretmenin, öğrencilere yönelik sosyal medya mesajları büyük tepki toplamıştı.

Fen Bilgisi Öğretmeni Dal’ın paylaşımları nedeniyle Valilik izniyle Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında soruşturma başlatmıştı.

Öğretmen paylaşımında “Bende tertemiz mis gibi çocuklarla ders yapmak istiyorum. Doğuda temizlik nedir bilmeyen çocuklar içerisinde hastalıklarla boğuşmak istemiyorum… Öğretmene değer verilmeyen bu ülkede öğretmen olduğum için çok pişmanım… 4 sene bu hataya mahkum edilmek istemiyorum…” ifadelerini kullanmıştı.

 

Öğretmenlik yapan Dal'ın aşağılayıcı paylaşımı

Dal’ın sosyal medya hesabında eğitim verdiği öğrencileriyle ilgili yaptığı bu paylaşımlar nedeniyle Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığı da bugün öğretmen hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma açtı.

 

Muş Valiliği'nin konuya dair açıklaması

Valilik de dün yaptığı açıklamada, sözleşmeli statüsünde olan söz konusu öğretmenin tedbiren sözleşmesinin askıya alınmasına yönelik işleme başlandığını duyurmuştu.


Uluslararası Kedi Federasyonu'ndan Rus kedilerine yaptırım kararıÖnceki Haber

Uluslararası Kedi Federasyonu'ndan Rus k...

Türkiye'de 188 kişi hayatını kaybettiSonraki Haber

Türkiye'de 188 kişi hayatını kaybetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar