DEM Partili adaylar İpekyolu için iddialı konuştu: En az 60 bin farkla kazanacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Partili adaylar İpekyolu için iddialı konuştu: En az 60 bin farkla kazanacağız
Abone ol
DEM Parti'nin Van İpekyolu İlçe Belediyesi Eşbaşkan Adayı Cevdet Altındağ, en yakın rakipleri AK Parti adayına 60 bin oy fark atarak kazanacaklarını söyledi.

VANMED (VAN) - Van, büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra, 2012 yılında kurulan İpekyolu İlçesi, 2023 yılında yapılan nüfus sayımına göre yaklaşık 350 bin nüfusa sahip. 52 mahallesi bulunan İpekyolu’nda 233 bin seçmen, 31 Mart’ta kurulacak olan 709 sandıkta ilçenin belediye başkanını belirlemek için oy kullanacak. 

31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yüzde 54 oy oranı ile İpekyolu'nda birinci parti olarak belediye başkanlığını kazandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise yüzde 40 oy oranı ile ikinci parti oldu. Ancak seçimden birkaç ay sonra İpekyolu Belediye Eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kayyum atandı. O tarihten bu yana ilçeyi kayyum yönetiyor. 

Şimdi ilçede 31 Mart seçimlerine yönelik adayların hummalı bir çalışması var.

DEM Partili adaylar İpekyolu'nda en iddialı adaylar.

DEM Partili Eşbaşkan adayları Cevdet Altındağ ve Canan Uzunay çalışmalarını sürdürürken, halkın büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Eşbaşkan adayları mahallelerde halk toplantılarına katıldıkları gibi ilçe merkezinde de esnafları ziyaret ederek destek talebinde bulunuyor.

İpekyolu merkez ilçe olduğu için günlük nüfusu neredeyse 500 bin kişiye ulaşıyor. Bu nedenle ilçe merkezinde yapılan çalışmalara büyük önem veren adaylar, her gün esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştiriyor. Uzunay ve Altındağ geceleri de iki koldan mahallelerde düzenlenen ve hayli kalabalık geçen halk toplantılarına katılıyor. 

"Çalışmalarımızı yaklaşık 500 kişilik bir ekiple yürütüyoruz"

Seçim çalımalarına dair bilgi veren Eşbaşkan adayı Cevdet Altındağ, yaklaşık 500 kişilik bir ekip ile çalışma yürüttüklerini belirterek, “31 Mart seçimlerine yaklaşık 2 ay önce hazırlanmaya başladık. 60 gündür gece ve gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Çalışmalara başlarken ilk önce mahalle komisyonlarımızı kurduk. Gündüzleri esnaf ve kurum ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Geceleri ise arkadaşlarımız ile beraber mahallelerde halk toplantılarına katılıyoruz.  Şu ana kadar ilçe genelinde çalışma yürütmediğimiz köy yadamahalle kalmadı” dedi.

Kayyum uygulamasını eleştiren Altındağ, “Çalışmalarımız sırasında gördük ki halk arasında kayyumlardan dolayı büyük bir rahatsızlık var. Halkımız belediyeleri artık kendi kurumları olarak görmüyor. Hatta bazıları, ‘Ben belediyenin önünden geçmek istemiyorum. Çünkü bu kurum benim değil’ diyor. İlçe de 8 yıldır kayyum yönetimi var. Bazı mahallelerde halen içme suyu yok. Bostaniçi (Sixke) mahallesin den Selim Bey mahallesine kadar, mahallelerimizde belediyecilik adına çok fazla sorun birikmiş durumda. Elbet bu sorunları halkımızla hep beraber çözeceğiz. Belediyeyi kazandığımız zaman, belediye meclisi ve şehirdeki sivil toplum kuruluşları ile koordine bir şekilde halkımıza en iyi hizmeti sunacağız. Büyükşehir yetki alanına giren sorunları ise büyükşehir belediyemiz ile koordineli bir biçim de çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

‘AKP’ye en az 60 bin oy fark atacağız’

Altındağ, şunları kaydetti:

“İpekyolu’nda partimizin bir sorunu yok. 2019 seçimlerinde AKP’ye 22 bin oy fark atmıştık. En son genel seçimlerde ise yüzde 50 fark atmıştık. Bu seçim de ise AKP ye en az 60 bin oy fark atacağız. Bu umut ve istek halkımızda da mevcuttur. Kesin bir şekilde büyük bir fark ile zafer kazanacağız. “

"Büyük bir sahiplenme var" 


Eşbaşkan Adayı Canan Uzunay ise,  “En başta İpekyolu halkına sıcak selamlarımı iletiyorum. Şu ana kadar her mahallede 6-7 halk toplantısı almış bulunmaktayız. 8 Mart’ta da kadınlara yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz bütün toplantılarda ve halk buluşmalarında halkımızın çok yoğun ilgisi ile karşılaştık. Halkımızın bizden temel beklentisi her zaman onların yanında olmamızdır” dedi.

"Kadın toplantıları alıyoruz"

Kadınlara yönelik özel toplantılarda düzenlediklerini ifade eden Uzunay bu çerçevede birçok mahallede çok sayıda kadının katılımı ile ‘Kadın mahalle toplantıları’ düzenlediklerini sözlerine ekledi. 

Kayyumların gelir gelmez ilk önce kadın çalışmalarına darbe vurduğunu aktaran Uzunay, şöyle dedi:

“Yaklaşık 8 yıldır görevde bulunan kayyumlar İpekyolu’nda hiçbir çalışma yürütmediler. Göreve gelir gelmez de ilk işleri kadın kurumlarını kapatmak oldu. Bizde, bundan önce görevden alınan kadın eş başkanlarımızın yaptığı gibi, kadınlar için bir çok merkez kurup, bu merkezlerde kadınlara yönelik projeler yürüteceğiz. Yaşanan bütün sorunları halkımızla el birliği yaparak beraber çözüme kavuşturacağız. 31 Mart’tan zaferle çıkacağız ve bu zafer halkımızın olacak.”


Emeklilere güncellenmiş promosyonun başvuru tarihi belli olduÖnceki Haber

Emeklilere güncellenmiş promosyonun başv...

Şubat'ta bin 949 şirket kapandıSonraki Haber

Şubat'ta bin 949 şirket kapandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar