Deli olmak engelli olmaktan iyidir!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deli olmak engelli olmaktan iyidir!
Abone ol
Yıllarca toplum tarafından ‘deli’ diye dışlanan ancak yaşama azmini kaybetmeyen Van’ın tanınan simalarından 82 yaşındaki Fadile Kayar, ömrünün kalan kısmını şimdiye kadar özlemini duyduğu bir arabaya sahip olarak geçirmek istiyor.

Vanmed (Van) - Halk arasında ‘Deli Fedile’ diye anılan Fadile Kayar’ın yüzde 95 engelli raporu bulunuyor. İki kez trafik kazası geçiren, 2011 depreminde de kaburgaları kırılan Kayar, ayaklarında ve belindeki platinler nedeniyle 2 yıldır yatağa mahkûm durumda.

Engelli raporu uygun olan engelliler yüzde 50 indirimle araba alabiliyor. Fadile Kayar da bir arabaya sahip olmak istiyor.

Kayar, araç talebini şöyle dile getirdi:

“Bir hayırsever yardımcı olursa bir arabam olacak, ben de ömrümün son günlerini arabayla gezerek, dışarıyı görerek geçireceğim. Arabamla hastaneye gidebileceğim. Bana deli diyorlardı ama gezebiliyordum, başımın çaresine bakabiliyordum, fakat engelli olduktan sonra yataktan çıkamıyorum, dört duvar arasına sıkışmışım. Niye bir hayırsever yok mu bana bir araba alsın?”

Zor günler yaşadı

Siirt Eruh doğumlu olan Fadile Kayar, uzun yıllardır Van’da yaşıyor. Güzelliği ile konuşulurken sonrasında yaşadıklarıyla adı ‘deli’ye çıktı. Küçük yaşta zorla evlilik, kuma ve eş şiddeti, taciz ve tecavüz olaylarına maruz kalan Fadile Kayar iki kez de eşi tarafından Elazığ Akıl Hastanesine kapatıldı. Kayar’ın bir oğlu intihar etti, üçü kız üçü erkek hayatta 6 çocuğu var. Bir oğlu annesine bakıyor.

Haber: Mehmet Güler


Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra içki satışı başlıyorÖnceki Haber

Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra i...

Merkez Bankası faiz kararını açıkladıSonraki Haber

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar