Cezaevinde ilginç uygulama: Açık görüşlerde sarılmak, yan yana oturmak ve yan tarafa bakmak yasak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cezaevinde ilginç uygulama: Açık görüşlerde sarılmak, yan yana oturmak ve yan tarafa bakmak yasak!
Abone ol
İzmir Menemen T Tipi Kapalı Cezaevi'nde açık görüşlerde tutukluların yakınlarına sarılmalarına, yan yana oturmalarına ve yandaki ziyaretçilere bakılmasına izin verilmediği iddia edildi.

Vanmed Haber Merkezi - İddiaları, DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit bir soru önergesiyle Meclis'e taşıdı.

Önergesinde, sorduğu sorulara Adalet Bakanı'ndan yazılı cevap beklediğini belirten Sayyiğit, iddialar konusuna da şöyle açıklık getirdi:

"Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri sıklıkla kamuoyuna yansımaktadır. Tutuklu/hükümlülere yönelik hak ihlallerinin yanında aileler de açık ve kapalı görüşlerde hak ihlallerine maruz bırakılmaktadır. Özellikle mahpusların ailelerinden çok uzak kentlerde bulunması ciddi bir sorun olarak devam etmektedir. Bunun yanında bazı cezaevlerinde ailelerin açık görüş ziyaretlerinde de sorun yaşadığı basına yansımıştır. İzmir Menemen T Tipi Cezaevinde de gardiyanların keyfi tutumları nedeniyle aile açık görüşlerinde sorun yaşanmaktadır. Çünkü 13 Aralık 2023 tarihinde tutsakların aileleriyle yaptığı açık görüş, gardiyanların keyfi müdahaleleriyle kesilirken aynı durum 10 Ocak 2024 tarihinde de tekrar etmiştir. Açık görüş sırasında gardiyanların önce ‘sarılmak yasak’ dediği, sonra ‘yan yana oturmayın’ uyarısında bulunduğu, son olarak ise ‘yan tarafa bakmayın’ diyerek aile açık görüşüne müdahale ettiği tutsak ailelerin ifadelerinde yer almıştır. Bunun üzerine çıkan tartışmada açık görüşün yarıda kesildiği ve 7 tutsağın görüşçüsüne 10 ay süreyle görüş yasağı verildiği belirtilmektedir."

Sayyiğit, konu hakkında bakanın bilgisinin olup olmadığını sordu ve yazılı cevap beklediğini ekledi.


Muş'ta iki kız çocuğu, asılı halde ölü bulundu!Önceki Haber

Muş'ta iki kız çocuğu, asılı halde ölü b...

Van İl Milli Eğitim Müdürü Aras olduSonraki Haber

Van İl Milli Eğitim Müdürü Aras oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar