Bu fuar bölgede ilk kez Van'da düzenleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu fuar bölgede ilk kez Van'da düzenleniyor
Abone ol
Van’ın ilk kozmetik, güzellik, estetik ve kişisel bakım fuarı olan Beautylife Expo Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Söz konusu fuar, Van'da ilk kez düzenleniyor.

Van Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına Van Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz, Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik İşletmecileri Konfederasyonu Başkanı Bayram Karataş, Van Berberler ve Kuaförcüler Odası Başkanı Veysel Koç, Us Fuarcılık Genel Müdürü Ülker Selviler, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Fevzi Çeliktaş, Van OSB Başkanı Memet Aslan, VANESOB Başkanı İsa Berge, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve firma yetkilileri katıldı. 

100’E YAKIN SEKTÖR KATILDI

Açılışta konuşan Us Fuarcılık Genel Müdürü Ülker Selviler, fuarla ilgili bilgi verdi.

Fuarın Van’da ilk olduğunu, 2021 yılında da ikincisini şimdiden planladıklarını belirten Selviler, şöyle dedi:  

“Dünya zor bir süreçten geçiyor, ama hayat devam ediyor. Sektörlerimizle bu fuarları hayata geçiriyoruz. Bugün pandemiye rağmen Van’da fuar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi döneminde büyük fedakarlıklar yaptık, yılmadan çalıştık. Bu fedakarlık karşılıksız kalmayacak. Bu fuar İran ve Azerbaycan’ın katılımı ile uluslararası bir nitelik kazandı. Van’da yaptığımız bu ilk fuardan sonra 2-5 Eylül 2021 tarihinde de ikincisini yapacağız. Şimdiden hepinizi bu fuarımıza da davet ediyorum. 100’e yakın sektör bu fuarda ürünlerini sergiliyor. Bu süreçte yanımızda olan tüm sektörlere kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” 

8 AYLIK ÇALIŞMA

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç da, uzun süreli bir çalışmanın sonucu fuarın gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yaklaşık 8 aydır bu fuarın çalışmalarını yapıyoruz. Bu zor dönemde bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fuar esnaf ve sanatkarımız için çok değerlidir. Bu tür etkinlikler hep İstanbul, Ankara gibi illerde yapılıyordu ama bugün Van’da bunu yapıyoruz. Umarım bu 4 günde çok güzel ve bereketli bir fuar geçireceğiz. İlk kez Doğu Anadolu’da böyle bir fuarı biz yapıyoruz. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

“BATIDAKİ FUARLARDAN FARKI YOK”

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik İşletmecileri Konfederasyonu Başkanı Bayram Karakaş, Van’da ilk olmasına rağmen fuarın göz doldurduğunu belirterek fuarı övdü.

“Göğsüm kabardı” diyen Karakaş, şöyle devam etti:

“Esnafımız 51 gün mücbir sebepten dolayı kendi işyerlerini kapattı. Esnafımız kendi öz kaynakları ile ayakta kalma mücadelesi verdi. Sonra da bize bir fuar fikri ile geldiler. Van’da bu fuar açıldı. Buradaki stantları gezdim göğsüm kabardı. Batıdaki fuarlardan hiçbir farkı yok. Emeği geçen herkese federasyonum adına çok teşekkürler ediyorum, bu salgın belasının yok olmasını diliyorum.”
Fuarın açılışında VAN Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsa Berge ile Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memet Aslan da birer kısa konuşma yaparak, fuarı düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

“EN BÜYÜK GÜZELLİK SABAH SAĞLIKLI İŞE GİDEBİLMEKTİR”

Van Vali Yardımcısı Mesut Ozan Yılmaz da, yaptığı konuşmada, sürecin zorluğuna dikkat çekti.

Fuarın adını anarak yaşamsal estetik ve güzelliği tarif eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Van son dönemlerde bölgemizin lokomotif şehri oldu. Gelişimi devam ediyor. Fakat ülkemiz bir pandemi süreciyle baş başa kaldı. Bu süreçteki denetimleri benim başkanlığımda yaptık. Esnafın acılarını, çektiklerini hepinizden çok daha iyi görme fırsatımız oldu. Fakat zor dönemlerin milletiyiz. Günler kötü bunu valilik olarak da ülke olarak da inkar etmiyoruz. Biz bugünleri daha güzel günlere kavuşmak için atlatacağız. Ben bu sürece emeği geçen herkese valiliğimiz adına teşekkür ediyorum. Çocukluğumuz berber koltuklarında geçti, sohbetlerinizle büyüdük, tüm anılarımıza ortak oldunuz. Estetik ve güzellik fuarı diyoruz, emin olun en güzel estetik aldığımız nefestir. En büyük güzellik de hastane salonlarında olmadan, yoğun bakım yataklarında olmadan sabah uyanıp sağlıklı bir şekilde işe gitmektir. O nedenle bu 4 günün bize acı sonuçlar çıkarmaması için dikkatli olalım, tedbirli olalım, makasınız keskin, kazancınız bol olsun, Allah yardımcınız olsun.”

Yapılan açılış ardından protokol tarafından fuarın kurdelesi kesildi ve stantlar gezildi. 

Fuar 20 Eylül tarihine kadar ziyaretçiye açık olacak. prestij

Anahtar Kelimeler:
Perinçek: Öcalan'dan o çiçeği yine alırdımÖnceki Haber

Perinçek: Öcalan'dan o çiçeği yine alırd...

TL'de değer kaybı hızlandı; dolar ve euro tüm zamanların en yükseğindeSonraki Haber

TL'de değer kaybı hızlandı; dolar ve eur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar