Bağımlılıkla mücadele standı açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bağımlılıkla mücadele standı açıldı
Abone ol
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, Halk Sağlığı Haftası kapsamında madde bağımlılığıyla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı bir stant açtı.

Vanmed (Van) - Hayatın Renkleri Solmasın Derneği, bazı kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bilgilendirme standı açtı.

Dernek Başkanı sosyolog Osman Turğut, bugün Sağlık İl Müdürlüğü, Bölge Hastanesi ve İpekyolu Gençlik Merkezi işbirliğinde zararlı alışkanlıklara karşı mücadelede sergisi ve stant açılışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Haftanın önemine değinen Turğut, “Sağlık, sadece hastalıkların olmaması değildir. Sağlık, bireylerin bedenen, ruhen, sosyal yönden tam bir iyilik halini tanımlar. Teknolojik gelişimlerin çığır açtığı, bilim insanların yeni buluşlar yaptığı günümüzde sağlığı henüz kaybetmeden koruyabilmek esastır. İnsanlar yaşlansalar bile sağlıklı kalabilmeyi, bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerini iyi geçirebilmeyi, henüz hasta olmadan sağlıklı olmayı öğrenmelidirler.” Dedi.

Standı ziyaret edenlere bapımlılıkla ilgili bilgilenrimede bulunduklarını ve broşür dağıttıklarını belirten Turğut, şunları kaydetti:

“Ziyaretçilerimize 2023 yılı için belirlenen sağlık hedeflerini konuştuk. Bulaşıcı olmayan ölümcül hastalıklara, tırmanan alkol ve tütün kullanımına dikkat çektik. Bu konuda bilgiler verdik. Obezite ve kilo artışı konusunda da ziyaretçilerimizle sohbetler ettik." 

Haber: Mehmet Güler


EURO 2024 Elemeleri'nde gecenin sonuçlarıÖnceki Haber

EURO 2024 Elemeleri'nde gecenin sonuçlar...

Pervin Buldan ilk önergesinde Kapıköy'ü sorduSonraki Haber

Pervin Buldan ilk önergesinde Kapıköy'ü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar