Bağımlılığa dikkat çeken resim sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bağımlılığa dikkat çeken resim sergisi açıldı
Abone ol
Hayatın  Renkleri Solmasın Derneği tarafından sigara ,alkol ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla kara kalem resim sergisi açıldı.

Vanmed (Van) - Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından Pilot Yarbay Yusuf Turgut İlköğretim Okulu'nda karakalem çalışmasıyla bağımlılığa dikkat çeken resimlerin yer aldığı bir sergi açıldı.

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği  Başkanı Sosyolog Osman Turğut, sergi vesilesiyle öğrencilere bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi aktardı.

Bağımlılığın sigara ile başladığını anlatan Turğut, "Bağımlılık tabii ki çeşitli türleri ile aslında hepimizin hayatındaki önemli etkilerden bir tanesi. Sigara ile başlıyor, 'alkol bağımlılığı', 'madde bağımlılığı', 'teknoloji bağımlığı' diye devam ediyor. Bunların hepsi belli bir noktayı geçtiğinde tabi ki hayatımızda sorun yaşatan konular. Biz bu konuyu işlemek istemiştik, çok da ilgi gördü.Okul idaresine ve Psikolojik Danışman hocalarımıza teşekkür ederiz." dedi.


Bağımlılıkla mücadelede sanatın etkisinin önemine dikkat çeken Turgut, şunları söyledi:

"Sanat, bağımlılık başta olmak üzere pek çok musibetle başa çıkmanın en iyi yollarından bir tanesi. Sanat her zaman insanlara ve toplumlara iyi geliyor. Sanatın iyileştirici bir yönü var. Bizi burada sanatla bağımlılık konusunu bir araya getirirken aslında bu konuya dikkat çekmek istemiştik. Çocuklarımız, gençlerimiz, bizler aslında hayatımızda ne kadar sanat müziğe yer ayırırsak bağımlılık gibi kötü alışkanlıklardan o kadar uzak durma şansımız var. Hayata pozitif bakma; daha verimli, daha üretken bireyler olma konusunda sanat hepimize her zaman iyi geliyor. Bu nedenler de bu tarz çabaların sanat boyutunda yer almasını da son derece önemli buluyoruz" dedi.

Dernek tarafından ayrıca, yaklaşık 350 öğrenciye sigara ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili broşür dağıtıldı.


Yeni bir bilimsel araştırma, Neptün ve Uranüs'ün gerçek renklerini ortaya çıkardıÖnceki Haber

Yeni bir bilimsel araştırma, Neptün ve U...

Van'da 492 mahalle yolu ulaşıma kapandıSonraki Haber

Van'da 492 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar