Babacan: IMF'ye borç verecek güçteydik ama şimdi IBAN verip halktan yardım isteniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babacan: IMF'ye borç verecek güçteydik ama şimdi IBAN verip halktan yardım isteniyor
Abone ol
Babacan: IMF'ye borç verecek güçteydik ama şimdi IBAN verip halktan yardım isteniyor haberine ait detaylar

Haber Merkezi - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şimdi parti kurmuş bize ekonomi dersi veriyor." şeklindeki sözlerine, "Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF'ye borç verebilecek güçteydi. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var." cevabını verdi.

Ali Babacan, kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan ve kendisini de eleştiren Erdoğan'a sosyal medya hesabından cevap verdi.

Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF'ye borç verebilecek güçteydi. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var.

Ekonomi hepimizin sorunu. Ders vermiyoruz; ülkemiz düze çıksın diye çözüm önerileri sunuyoruz."

https://twitter.com/alibabacan/status/1292931004848648197

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kabinesi Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'den istifa ederek DEVA Partisini kuran dönemin Ekonomi Bakanı Ali Babacan için şu sözleri kullanmıştı:

"Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. Biz o kapıları kapadık. IMF bizden 5 milyar dolar istedi. O zamanki bakan (Ali Babacan) 'Bu borcu verelim mi' dedi. 'Verelim' dedim. Bugün borcu alan yarın talimat alır. Şimdi parti kurmuş bize ekonomi dersi veriyor. Önce bunu bir defa herkesin görmesi gerekiyor."


Ali Erbaş'tan 'kılıçlı hutbe' açıklaması: Bu durumu garipseyen, eleştiren yaklaşımları hayretle karşılıyorumÖnceki Haber

Ali Erbaş'tan 'kılıçlı hutbe' açıklaması...

Beyaz Saray'a ateş edildi; Trump toplantıdan alındıSonraki Haber

Beyaz Saray'a ateş edildi; Trump toplant...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar