Aktivistlerden Van Gölü final yürüyüşüne katılım çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktivistlerden Van Gölü final yürüyüşüne katılım çağrısı
Abone ol
Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi kadınlar öncülüğünde Mayıs ayında başlatılan Van Gölü çevresini kapsayan yürüyüşün final etabı yürünecek. Dernek tarafından yapılan açıklamada, herkes 8-9 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek yürüyüşe davet edildi.

Vanmed (Van) - Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi kadınlar öncülüğünde 8 Mayıs günü 430 kilometrelik Van Gölü etrafını kapsayacak şekilde Edremit'te başlatılan yürüyüş 8-9 Ekim günü yapılacak final yürüyüşü ile son bulacak.

Final yürüyüşü, yine yürüyüşün başlatıldığı Edremit'te sonlanacak.

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Herkesin yürüyüşe devat edildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Vangölü Aktivistleri Derneği olarak, 2015 yılından bu yana Van Gölü’nün korunarak gelecek nesillere aktarılması ve tanıtılması için kamuoyu oluşturma çalışmaları yapmaktayız. 

Derneğimizin 2022 yılı için önde gelen misyonlarından biri de, cinsiyet eşitliğine destek olmak. Bu kapsamda bu yıl gerçekleştireceğimiz tüm etkinliklerde, kadınların öncülüğüne önem vereceğiz. İlk adımı “Van Gölü Balığı” avlanma yasağı konusunda kadın aktivistlerimiz ile Erciş Balık Bendinde halkı bilinçlendirme, afiş dağıtma farkındalık etkinliği yaparak başlattık. 

2019 yılında Van Gölü Koruma Kanunu talebiyle, Van Gölü çevresini adım adım yürüyerek farkındalık oluşturduğumuz projemize bu yıl kadın aktivistlerimiz öncülüğünde “Van Gölü İçin Kadınlar Yürüyor” sloganıyla, 14 parkura böldüğümüz 430 kilometrelik Van Gölü kıyıları yürüme etkinliğimizin son iki etabını 8-9 Ekim 2022 Cumartesi saat 10:00’ Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Beşyol’a ve ikinci gün Pazar günü de saat 11:00’da Beşyoldan Edremit Kent Meydanı’na yürüyerek saat 16:00’da bitireceğiz.

2019 yılında yapmış olduğumuz yürüyüş sonucu “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” çıkmasına katkıda bulunduk. Van Gölü için çok kıymetli  olan “Eylem Planı” uygulanmaya devam ediyor.

Bizleri çok heyecanlandıran bu projemizdeki amacımız da bundan önceki projelerimizde olduğu gibi, Van Gölü’nün güzelliklerini medya desteği ile kamuoyuna duyurmak, coğrafi potansiyelimize göre henüz sahip olamadığımız turistik talebi oluşturmak ve Van Gölü’nün kirletilmemesi için toplumsal bilinç oluşturmaktır. 

Her etkinliğimizde olduğu gibi bu etkinliğimizde de sivil halkın ve iş insanlarının desteği ile hareket etmeyi sürdürüyoruz. Bu projemizdeki destekçimiz İş İnsanı Best Van CEO’su İrem Bayram. Bölgemiz turizmine katkısı ve toplumsal duyarlılığı için teşekkür ederiz. Her parkurumuzda Vanlı ve Bitlisli iş insanlarının kıymetli desteklerini aldık, iş insanlarımıza ve destek sunan herkese teşekkür ediyoruz.

Proje destekçimiz İrem Bayram ve kadın aktivistlerimiz ile Van Valimiz Sn. Ozan Balcı’yı ziyarette bulunarak etkinliğimiz ile ilgili bilgi aktarımında bulunduk. Edremit kent meydanında sonlandıracağımız projemize Sayın Valimiz de katılım sağlayacağını ifade ettiler. Nazik ev sahiplikleri ve Van Gölü konusundaki göreve başladığı günden beri süregelen hassasiyeti için teşekkür ederiz. 

Vangölü Aktivistleri Derneği ve Best Van olarak, tarihi bir etkinlik olarak değerlendirdiğimiz bu etkinliğimize, başta kadınlar olmak üzere Van Gölü’ne değer veren herkesi bizimle yürümek üzere, 8-9 Ekim 2022 Cumartesi-Pazar günü bekliyoruz."


Oya Baydar: Demokratik siyaseti şiddete kurban etmeme cesaretiÖnceki Haber

Oya Baydar: Demokratik siyaseti şiddete...

Dağ keçilerini avlama ihalesine tepkiSonraki Haber

Dağ keçilerini avlama ihalesine tepki

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar