Aktivistler, Nemrut'ta çöp poşeti ve eldiven dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aktivistler, Nemrut'ta çöp poşeti ve eldiven dağıttı
Abone ol
Vangölü Aktivistleri Derneği Bitlis Temsilciliği üyeleri, Tatvan ilçesinde Van Gölü kıyısında bulunan Nemrut Dağını ziyaret edenlere çöp poşeti ve eldiven dağıttı, çevre temizliği konusunda bilgilendirmede bulundu.

Vanmed (Bitlis) - Merkezi Van'da bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği'nin Bitlis Temsilciliği üyeleri, Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağında çevre temizliği konusunda farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Tatvan'dan Nemrut'a giden yolda bir araya gelen aktivistler, araçlarıyla bölgeye giden vatandaşları çevre temizliği konusunda bilgilendirirken, çöplerin rastgele etrafa atılmaması ve bölgeye terk edilmemesi için çöp poşeti ve şeffaf eldivenler dağıttı.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizin en büyük krateri, Bitlis Nemrut Kraterindeki kirliliğin önlenmesi ve farkındalık amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdik." denildi.

Açıklamada, "Aktivistlerimiz, krater girişinde misafirlere, çöplerini geri getirmeleri için çöp poşeti ve eldiven vererek bilgilendirmede bulundu." bilgisi paylaşıldı.

Vangölü Aktivistleri Derneği'nin organizasyonuyla, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yürüttüğü "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı"  kapsamında kadın aktivistler öncülüğünde Van Gölü etrafında yürüyüş etkinliği gerçekleştirilirken, lise düzeyindeki okullarda da konferanslar veriliyor.

Aktivistler, zaman zaman çevre temizliğine dair farklı etkinlikler de gerçekleştirerek, dikkatleri Van Gölü'ne ve havzaya çekiyor.

Haber: Mehmet Güler 


Siirt'te korucular çatıştı: 2 ölü, 3 yaralıÖnceki Haber

Siirt'te korucular çatıştı: 2 ölü, 3 yar...

Kadınlar öncülüğündeki Van Gölü yürüyüşü finale yaklaşıyorSonraki Haber

Kadınlar öncülüğündeki Van Gölü yürüyüşü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar