Akdamar geceleri bir başka güzel...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akdamar geceleri bir başka güzel...
Abone ol
Van Gölü içinde yer alan Akdamar Adası, GES sistemiyle ışıklandırıldı. Ada, şimdi geceye apayrı bir heyecan ve renk katıyor.

Vanmed (Van) - Ah Tamara öyküsüyle gündemleşen, Kilisesiyle uluslararası ilişkilere konu olan, Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafıyla dolaylı da olsa dünya çapında tanınmaya ve ilgi görmeye başlayan Akdamar Adası son zamanlarda yürütülen çalışmayla Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ile ışıklandırıldı.

Kürt çoban ile Tamara aşkı anlatılırken sadece bir ışıktan söz edilmektedir.. O da Tamara'nın gece görüşmelerine gölde yüzerek gelen çobana yol göstermek için kıyıda tuttuğu ışıktır. Ama bugünlerde adanın tamamı ışığa boğulmuş vaziyette. Tamara adeta bir değil yüzlerce ışık yakmaktadır. Adanın bir kıyısında değil her kıyıda tuttuğu ışıklarla aşkına yol göstermektedir.

Işıklandırma çalışması, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yürütüldü. Adanın çevre düzenlemesi de yapılarak, deforme olan yolları düzeltildi. Tarihi ada, geceye hayat veren yeni görüntüsüyle ve Tamara'nın silinmeyen siluetiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Haber: Adil Harmancı


2024 yerel seçimleri: DEM Parti'nin Van aday adayları belli olduÖnceki Haber

2024 yerel seçimleri: DEM Parti'nin Van...

Bakandan asgari ücret ve çalışan emekliye 5 bin TL açıklamasıSonraki Haber

Bakandan asgari ücret ve çalışan emekliy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar