AK Parti VBB Adayı Arvas: Kürtleri koltuk değneği görüyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti VBB Adayı Arvas: Kürtleri koltuk değneği görüyorlar
Abone ol
CHP'nin Kürtlere yönelik politikasını eleştiren AK Parti Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) Başkan Adayı Abdulahat Arvas, "CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı DEM Parti'yi hedef alarak DEM partiye oy verenleri kapıdan içeri almayacağını söylüyor. CHP’nin Genel Başkanı ve İstanbul adayı İmamoğlu, ittifak bozulacak korkusuyla, Kürtler oy vermez endişesiyle bu zehirli dili can havliyle yumuşatmaya çalıştı. Bugün CHP’nin Kürtlere bazen şirin görünmesinin tek nedeni Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Açık veya gizli yaptıkları ittifaklar ile Kürtleri koltuk değneği olarak görüyorlar veya Kürt karşıtlığı üzerinden oy istiyorlar" dedi.

VANMED HABER MERKEZİ - AK Parti VBB Başkan adayı Abdulahat Arvas, “Bugün CHP’nin Kürtlere bazen şirin görünmesinin tek nedeni Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Açık veya gizli yaptıkları ittifaklar ile Kürtleri koltuk değneği olarak görüyorlar veya Kürt karşıtlığı üzerinden oy istiyorlar” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Arvas, bazı ilçelerde seçim irtibat bürolarının açılışına katıldı. Bir açılışta konuşan Arvas, CHP'nin Kürt seçmene ve DEM Parti'ye yaklaşımına dikkat çekti.

“Kürtleri yok sayan CHP...”

CHP'nin Kürtleri yok saydığını ancak oy alabilmek için de yollar denediğini belirten Arvas, “Bu topraklarda yaşayan herkese her zaman kapımız açık olacaktır. Başkaları gibi hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu bizim hayat felsefemiz ve siyasetteki en temel ilkemizdir. Afyonda, CHP adayı seçim vaadi olarak,  Kürtleri Belediyeye almayacağının sözünü vererek vatandaştan oy istiyor. Bu ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlere rağmen DEM Partinin yöneticileri bu söylenileni unutturmak için susuyorlar. Toplumu ayrıştıran, ötekileştiren bu milletin milli ve manevi değerlerine yıllarca zarar veren, geçmişte ret, inkâr ve asimilasyon politikaları ile Kürtleri yok sayan CHP toplumu germeye çalışıyor. Birlik ve beraberliğimize kast eden, birlikte yaşama kültürümüzü yok etmeye çalışan, farklılıklarımızı kaşıyan, Kürtleri ötekileştiren CHP’ye geçit vermeyeceğiz” dedi. 

“Kürtleri koltuk değneği görüyorlar”

CHP’nin Kürtleri koltuk değneği olarak gçrdüğünü ifade eden Arvas, “Yıllardır uyguladıkları politikalarla toplumu ayrıştıran, vatandaşa tepeden bakan, Türkiye’nin farklılıklarını tehdit olarak algılayan, kendilerinden olmayanı ötekileştiren, yasakların partisi CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı DEM Parti'yi hedef alarak DEM partiye oy verenleri kapıdan içeri almayacağını söylüyor. CHP’nin Genel Başkanı ve İstanbul adayı İmamoğlu, ittifak bozulacak korkusuyla, Kürtler oy vermez endişesiyle bu zehirli dili can havliyle yumuşatmaya çalıştı. Ama nafile CHP adayı bu tutumundan vazgeçmedi. Asla vazgeçmezler. Bugün CHP’nin Kürtlere bazen şirin görünmesinin tek nedeni Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığıdır. Açık veya gizli yaptıkları ittifaklar ile Kürtleri koltuk değneği olarak görüyorlar veya Kürt karşıtlığı üzerinden oy istiyorlar” diye konuştu.

"Ret, inkar ve asimilasyon politikaları bitmiştir"

AK Parti döneminde Kürtlere yönelik ret, inkar ve asimilasyon politikalarının bittiğini ileri süren Arvas, şöyle dedi:

“Cumhuriyet tarihi boyunca CHP zihniyetinin ürettiği irtica ve bölücülük gibi tehditler ile vesayeti koruma siyaseti AK Parti döneminde sekteye uğratmıştır. CHP zihniyetinin Kürtlere yönelik ortaya koyduğu baskı ve hak mahrumiyeti bu dönemde son bulmuştur. AK Parti’yle birlikte ret, inkâr ve asimilasyon politikaları bitmiştir. Kürtçe ile ilgili yasaklar ve eğitimin önündeki engeller bu dönemde kalmıştır. Kürtler artık her alanda kendini daha özgür ifade edebiliyor. Şimdi geleceğimize umutla bakabiliyorsak bu AK Parti'nin yaptığı sessiz devrimler sayesinde olmuştur” 

“Belediye tüm kesimlere açık olacak”

Başkan seçildiğinde belediyenin kapılarını herkese açık tutacağını söyleyen Arvas, şunları kaydetti:

“Seçmenler hiç bir partinin tapulu malı değildir. DEM partinin seçmeni de yaşananları görüyor ve takip ediyor. Biz siyaseten lisan-ı münasip ile hak edene had bildireceğiz, ama kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Belediye tüm kesimlere açık olacak, herkesin Başkanı olacağım. Bizim tek gayemiz şehrimizdir. Hemşerilerimizin refahı, gençlerimizin istihdamı, şehrimizin kalkınması bizim önceliğimizdir. Bu anlayışa projelerimizi açıkladık, bunları gerçekleştirmek için tüm hemşerilerimizin desteğini ve duasını istiyoruz”


TİP'in geri çektiği Hatay adayı Zan: Adayım ve çekilmiyorum!Önceki Haber

TİP'in geri çektiği Hatay adayı Zan: Ada...

Türkiye'nin dış borcu 175 milyar dolarSonraki Haber

Türkiye'nin dış borcu 175 milyar dolar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar