Abdullah Zeydan: Kalkınmak için demokratikleşmek şart

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdullah Zeydan: Kalkınmak için demokratikleşmek şart
Abone ol
31 Mart yerel seçimlerinden sonra bölgenin en büyük ve tek inşaat fuarına katılarak ilk resmi protokolünü gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi (VBB) Başkanı Abdullah Zeydan, kalkınma için demokratikleşme şartına vurgu yaptı.

VANMED (VAN) - Bölgenin en büyük ve tek fuarı özelliğindeki Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı bugün Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçiye açtı.

Fuara, VBB Eş Başkanları Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal, Tuşba Belediyesi Eş Başkanı Ümit Keser, İpekyolu Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Yönetim Kurulu üyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, ekonomi sektörü temsilcileri ile STK yetkilileri katıldı.

Açılış konuşması yapan İpekyolu Fuarcılık A.Ş. organizatörü Özgür Can Çelik, düzenlenmekte olan fuarın Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun tek inşaat yapı fuarı olduğunu söyledi. Fuarın Van için gurur vesilesi olduğunu ifade eden Çelik, “Çeşitli illerden ve yabancı ülkelerden yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. On bir yıldan beri her gün büyüyerek gerçekleşiyor. Fuarımıza bu yıl 80 firma 150 civarında marka ile katılıyor. Bu fuarla, farklı ülkelerden gelen firmalar buradaki paydaşlarıyla bir iletişim kurma imkânı buluyor.” Dedi.  

Çelik, yarın da fuar kapsamında farklı kurumların katılımıyla panel gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

Demokratikleşmeye dikkat çekti

VBB Eş Başkanı Abdullah Zeydan da seçildikten sonraki ilk protokol konuşmasını yaptı.

Van’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ancak şimdiye kadar bu potansiyelin çeşitli nedenlerle değerlendirilemediğini belirten Zeydan, “Van her yönüyle kalkınmaya müsait bir ildir. Van’ın çok ciddi bir potansiyeli var, ancak şimdiye kadar bu potansiyeli kullanamadık. Tabi bunun bazı sebepleri vardır. Demokratikleşememe bu sebeplerden biridir. Son 10 yılda ülke genelinde böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Demokratikleşme olmadan kalkınma olmaz. Kalkınmak için demokratikleşmek şart” dedi.

Van’da seçimlerden sonra yaşanan mazbata problemine de değinen Zeydan, “Halkın iradesinin olduğu gibi kabul edilmesi gerekir.” ifadesini kullandı.

Zeydan, Van’ın her yönüyle kalkınması için VBB olarak ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve stantlar tek tek gezildi.

Fuar, 21 Nisan'a kadar açık olacak.

Haber: Adil Harmancı

 


Şırnak: Uzman çavuş 'cinsel saldırıdan' tutuklandıÖnceki Haber

Şırnak: Uzman çavuş 'cinsel saldırıdan'...

İsrail, İran'a yönelik misilleme saldırısı gerçekleştirdiSonraki Haber

İsrail, İran'a yönelik misilleme saldırı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar