72 mültecinin sığdırıldığı minibüste 2 mülteci havasızlıktan ve sıkışmadan dolayı öldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
72 mültecinin sığdırıldığı minibüste 2 mülteci havasızlıktan ve sıkışmadan dolayı öldü
Abone ol
Van'da, 72 mültecinin sığdırıldığı 20 kişilik minibüste bulunan 2 mültecinin havasızlıktan ve sıkışmadan dolayı hayatını kaybettiği belirlendi.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığı yapılacağına dair alınan ihbarın değerlendirilmesi neticesinde, KOM Şube Müdürlüğü ve İpekyolu ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Jandarma ekipleri tarafından, İpekyolu ilçesi Köşebaşı - Bostaniçi mahalleleri güzergahında S.B. idaresindeki 65 AAS 904  plakalı minibüs sabah 05.05 sıralarında durduruldu. 

Araçta 37 Pakistan, 33 Afganistan, 2 Irak uyruklu toplam 72 mülteci yakalanırken, 2 kişinin de yapılan tetkikler sonrasında havasızlıktan ve sıkışmadan dolayı öldükleri belirlendi. 

Olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan takiple göçmen taşıyan araca öncülük ve gözcülük yapan, organizatör  Ç.Ö., Ş.H., H.Ö. ile 3 araç daha yakalanmıştır. Konu ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet  Savcısına bilgi verilmiş, alınan talimatlar doğrultusunda tahkikata başlanmıştır."


Trump'ın kaldığı hastanenin önünde şüpheli çantaÖnceki Haber

Trump'ın kaldığı hastanenin önünde şüphe...

Koronavirüsten hayatını kaybeden Savcı Kaya'nın cenazesi memleketine gönderildiSonraki Haber

Koronavirüsten hayatını kaybeden Savcı K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar