30 yıl hapis yattılar elektriği tasarruflu kullanmadıkları ve yeterince kitap okumadıkları gerekçesiyle serbest bırakılmadılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
30 yıl hapis yattılar elektriği tasarruflu kullanmadıkları ve yeterince kitap okumadıkları gerekçesiyle serbest bırakılmadılar
Abone ol
30 yıllık hapis sürelerini tamamlayan ve tahliye edilmeleri gereken 3 mahkumun cezaevinde elektriği tasarruflu kullanmadıkları ve cezaevi kütüphanesinden yeterince kitap alıp okumadıkları gerekçesiyle tahliyelerinin geciktirildiği iddia edildi.

Vanmed Haber Merkezi – Bolu F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde yatan Nizam Algünerhan, Seyfettin Bahar ve Nevzat Öztürk dün tahliye edildi. 

İddialara göre, 30 yıllık infaz sürelerini tamamlayan mahkumların tahliyeleri, İdare ve Gözlem Kurulu (İGK) tarafından birçok kez ertelendi.

1990’lı yıllarda tutuklanıp Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) tarafından yargılanan ve genellikle, "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılan mahkumlar, yasaya göre 30 yıl olan infaz süresini tamamladıktan sonra tahliye ediliyor. Bu tür tahliyeler 2020 itibariyle başlamıştı.

Ancak son yıllarda cezaevlerinde başlatılan uygulamalarla bu mahkumların tahliyesi engelleniyor.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda (MA) yer alan habere göre, İstanbul’da 1992’de tutuklanan Nevzat Öztürk, 30 yıllık infazını 23 Haziran’da tamamladı. Ancak Öztürk’ün tahliyesi, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından, “Elektriği tasarruflu kullanmadığı” ve “Cezaevi kütüphanesinde yeterince kitap okumadığı” gibi gerekçelerle engellendi.

Seyfettin Bahar’ın da tahliyesi, İdare ve Gözlem Kurulu tarafından “elektiriği tasarruflu kullanmadığı” ve “spor faaliyetlerine katılamadığı” iddialarıyla 3 kez engellendi.

4 Aralık 1992’de tutuklanan ve 30 yıllık ceza süresini geçtiğimiz aylarda bitiren Nizam Algünerhan’ın tahliyesi de İdare ve Gözlem Kurulu tarafından “gardiyanları işini zorlaştırdığı”, “Kültürel faaliyetlere katılmadığı”, “örgüt üyeleriyle aynı koğuşta kaldığı” gibi gerekçelarle iki kez etlendi.


VİED'den 'tarihe yolculuk' etkinliğiÖnceki Haber

VİED'den 'tarihe yolculuk' etkinliği

Van 4.7 ile sarsıldıSonraki Haber

Van 4.7 ile sarsıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar