'İran'dan Van'a kaçak girişler var, önlem alınsın!'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'İran'dan Van'a kaçak girişler var, önlem alınsın!'
Abone ol
'İran'dan Van'a kaçak girişler var, önlem alınsın!' haberine ait detaylar

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, koronavirüs tehlikesine karşı İran sınırındaki kaçak girişlerin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

SP Van İl Başkanı Özay İlhan, Van’ı en çok ilgilendiren İran sınırındaki kaçak geçişlerle ilgili açıklama yaptı.

Genel olarakalınan koronavirüs önlemlerini desteklediklerini belirten İlhan, “Ülke ve dünyaolarak zor günlerden geçiyoruz. Özellikle korona virüs tehlikesi her yerisarmış durumda. Evet sağlık her şeyin başıdır. Sağlık olmadan hiçbir şey olmazdiyoruz. Zira sağlık demek hayat demektir. Korona virüsle mücadele kapsamındayapılan tüm çalışmaları destekliyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görevleriyapmaya hazırız. Şimdiden tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlarınbu zor günlerde gösterdikleri fedakarlıklar asla unutulmayacaktır. Bufedakarlıklarının en azından çift maaşla ödüllendirilmesini istiyoruz.” dedi.

‘SINIRDANKAÇAK GİRİŞLER VAR’

İransınırındaki kaçak girişlere dikkat çeken İlhan, şöyle devam etti:

“Tedbirlerkapsamında sokağa çıkma yasağının bile konuşulduğu bugünlerde maalesefsınırlarımızdan kaçak geçişler tüm hızıyla devam ediyor. Van’ın İran’a komşuilçelerinde her gün onlarca insan yurda geçiş yapıyor. Sınır köylerinden gelenşikayetler had safhada. Lütfen bu kaçak geçişlerin önüne geçilsin. Yoksa sınırkapılarının kapatılmasının hiçbir faydası olmaz. Elbette sınır kapılarınınkapatılması doğru bir karar. Ama kapılar kapalıyken kapı olmayan yerlerdengeçişler sürüyorsa kendimizi kandırmış olmuyor muyuz? Sonuçta salgın birhastalık söz konusu. Kaçak geçişlerin durdurulması, göçmenlerin sağlığıaçısından da önemli. Gruplar halinde yurda girmeleri, onlarla birlikte, geçtiğiyerlerde yaşayanların da sağlığını tehdit ediyor. Bir göçmenin virüs taşımasıonunla birlikte gelenlerin ve temas edenlerin de virüs taşıması demektir.”

‘KAÇAKGEÇİŞLER DURDURULMALIDIR’

Alınanönlemler kapsamında sınırdan kaçak geçişlerin de hesaba katılması ve katıönlemlerin alınması gerektiğine işaret eden İlhan, şunları kaydetti:

“Konuya her zaman insani açıdan yaklaşılması taraftarı olduk. Havaların ısınmasıyla birlikte şimdiden birçok yerde kar altında kalmış cansız bedenler çıkıyor. Geçişlerin önüne geçilmemesi onların sağlığını da tehdit ediyor. Kaçak yollarla geçişlerin devam etmesi en başta sağlık çalışanlarımıza haksızlık olacaktır. Onların emeğine yazık olacaktır. Onların işlerini güçleştirecektir. Yetkilileri bu kaçak geçişlerin durdurulması hususunda göreve davet ediyoruz. Aksi takdirde yarın vatandaşlarımız ve göçmenler için çok geç kalınmış olacaktır. Kaçak yollarla geçişlerin önüne geçilmesi salgınla mücadelenin bir gereğidir. Bunun ihmale gelir bir tarafı yoktur. İşin hafife alınması beraberinde ciddi sorunlar getirmeye adaydır. Kaçak yollarla geçişlerin durdurulmasını istemek bir vatandaşlık hakkı olduğu gibi aynı zamanda bir insanlık vazifesidir.”

Vanmed Haber Merkezi


Basın için bazı kolaylıklar getirildiÖnceki Haber

Basın için bazı kolaylıklar getirildi

Fatih Terim koronavirüs teşhisi ile karantinaya alındıSonraki Haber

Fatih Terim koronavirüs teşhisi ile kara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar