© VANMED

Güldane Kılıç: Kars’ta kadınlar sorun yaşıyor

Güldane Kılıç: Kars’ta kadınlar sorun yaşıyor haberine ait detaylar

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) Kars Şube Başkanı Güldane Kılıç, Kars'taki kadınların sorunlarına dikkat çekti.

Sivil toplum örgütlerinin rolünü yeterince oynamadığını belirten Kılıç, “Kars’ta  kadınlar kamusal, toplumsal ve üretim alanında kendini var edemiyor, görünür olamıyor. Örgütlü kadın mücadelesinin sekteye uğratılması ve sivil toplum kuruluşlarının etkin olamayışı, kadın sorunlarına ilişkin çözüm üretmeyi zorlaştırıyor” dedi.

Karslı kadınları yaşadıkları ortak sorunlara karşı dayanışmaya çağıran Kılıç, şunları söyledi:

“Kadınlar kapalı kapılar ardında baskı, şiddet, istismar, yokluk, çocuk yaşta zorla evlendirilmelere maruz bırakılıyor. Çok farklı kültürlerin ve etnik yapıların bir arada yaşadığı Kars’ta kadın olmaktan kaynaklanan sorunların çözümü için ortak bir zemin ve mücadele alanı yaratılması elzem ve hayatidir. Bu anlamda bu  kentte yaşayan tüm kadınları 8 Mart vesilesi ile dayanışmaya ve yan yana durmaya çağırıyoruz. Yaşamı var eden kadınların, örgütlülüğü ile hem kentin hem de Kars’ta yaşayan kadınların kaderini değiştirebileceklerini biliyoruz”  

Kılıç, Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik yaşanan şiddete ilişkin bazı örnekler de vererek, “Biz kadınlar olarak toplumsal yaşamın her alanda eşitlikçi, özgürlükçü ve adil olmasını talep ediyoruz. Bu bir istek değil, doğal, doğuştan gelen haklarımızdır.” diye kaydetti.

Vanmed Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER